гърция

 | 

 

 

Гръцките власти удължиха всички ограничения за влизане на територията на страната до 06:00 на 19 април. Всички, които пристигнат в Гърция, независимо от вида транспорт (въздушен, сухоземен или морски), задължително минават седемдневна карантина.

 

 | 

 

 

Гръцкото правителство продължи за неопределен период карантинните мерки в цялата страна, но заяви, че магазини и молове ще отворят врати в понеделник, при строго ограничение на броя на влизащите купувачи, съобщава вестник "Катимерини".

 

Ръководителят на Гражданска защита Никос Хардалиас заяви, че вечерният час, ограниченията за пътуване в страната и препоръките за оставане вкъщи ще останат в сила, след като бяха въведени за пръв път в началото на ноември.

 | 

 

 

Карантината за пристигащи в Гърция се намалява от 10 на 3 дни за периода от днес до 7 януари 2021 г.

Остава в сила изискването за отрицателен PCR тест, взет до 72 часа преди пътуването, както и бързият тест, който ще бъде направен при влизане в страната.

 | 

 

 

Гърция увеличава двойно заплатите на медици, които помагат в болниците в северната част на страната в битката срещу коронавируса, съобщи БНР.

 

Медиите в южната ни съседка разказва истории на медици, които доброволно се прехвърлят в болниците в северната част на страната, където има липса на специалисти.

По решение на парламента те получават двойно заплащане от днес.

 

 | 

 

 

Гръцките власти обявиха, че временно спират проверките с бързи тестове при пункт "Кулата-Промахон" на влизащите в Гърция водачи на товарни автомобили.

 

От родното МВР съобщават, че през ГКПП "Маказа" и в двете посоки денонощно ще могат да преминават само товарни автомобили, извършващи международен превоз на стоки, с един водач с QR код, получен не по-късно от 24 часа.

 | 

 

 

Българските граждани, които се намират на територията на Гърция и нямат регистрация като постоянно пребиваващи, ще трябва да получат удостоверение от посолството ни в Атина или от генералното ни консулство в Солун, ако искат да се завърнат в България с лек автомобил, преминавайки през различни области, информираха от МВнР, позовавайки се на гръцките си колеги. Това е свързано с ограниченията, предприети от гръцката страна в борбата с разпространението на коронавирусната инфекция.

 

 | 

 

 

От днес се спират вътрешните полети в Гърция, като ще се превозват само пътници, които имат сериозни здравословни причини, бизнес, обективни семейни причини (събиране на семейството) и за връщане в постоянно пребиваване. QR кодът става задължителен и за вътрешно пътуване.

 

От вторник ще се изисква отрицателен PCR тест за коронавирус от всички влизащи в Гърция и през летищата, независимо от коя страна пристигат.

 

 | 

 

 

Не си поплюват гърците! 12 месеца затвор и лишаване от права за три години получи учителка от Гърция, която отказала да сложи маска в класната стая, съобщи в. "Катимерини", който публикува и снимка, на която се вижда и самата учителка - вече с маска, придружена от полицаи.

 

Вчера броят на новите случаи на коронавирусна инфекция в Гърция достигна 2646 за 24 часа, съобщиха гръцките здравни власти. С това общият брой на потвърдените случаи в страната нарасна до 46 892.

 

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби