инфлация

 | 

 

 

Печатните преси работят с пълна скорост, тъй като Федералният резерв създава пари от въздуха с безпрецедентна скорост. Някой ще плати за това, всички ние ще платим. Много хора ще бъдат унищожени от инфлацията.

 

Американските фондови пазари като цяло се покачват, въпреки мрачните икономически данни. Всякакви оптимистични новини за коронавируса, като скорошните изпитвания за ваксина, ги изстрелват нагоре. Според Шиф всъщност акциите се дърпат нагоре изключително от вливанията на Федералния резерв.

 

Categories:

 | 

 

 

Централните банки правят всичко възможно, за да увеличат инфлацията в неграмотен опит чрез нея да стимулират икономическия растеж и да понижат размера на дълга. Това пише икономистът Даниел Лакайе в нова статия, цитирана от money.bg.

Изглеждащи като шофьори на Ferrari, каращи по инструкции за Ford T, централните банкери подават газ до дупка, гледат в огледалото и крещят: "По-бързо, още не сме се блъснали!"

Categories:

 | 

 

През август за втори пореден месец годишната инфлация у нас е 2,9%, показват данни на НСИ, разпространени вчера. Това е помалко от достигнатите през първото тримесечие нива от над 3,5%, но от юни насам пак има забележим тренд на увеличение. Месечното поскъпване на цените през август спрямо юли е едва 0,1%, пише лупа.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби