казарма

 | 

 

 

Доброволната казарма е факт. Парламентът одобри на първо четене промените в Закона за резерва на въоръжените сили, с които се въвежда срочна служба в доброволния резерв. 

 

Предложението, прието със 103 гласа "за", 42 "въздържали се” и без нито един против, дава възможност всеки български гражданин до 40 г., по негово желание и при условие, че отговаря на изискванията на закона, да служи във въоръжените сили за срок до 6 месеца.

 

Categories:

 | 

 

 

Коронавирусът влезе и в казармата. Военни в Асеновград са поставени под карантина заедно със семействата си, след като в казармата там е открит един заразен.

 

От РЗИ в Пловдив потвърдиха информацията и уточниха, че става въпрос за пловдивчанин, който работи в поделението. Той е дал положителна проба, затова и неговите близки, както и колегите от най-близкото му обкръжение са изолирани. Продължава установяването на всичките контактни лица, информира "24 часа".

Categories:

 | 

 

Кандидатът за кмет на София и зам.-шеф на ВМРО Ангел Джамбазки не е ходил  войник, а е тръгнал да връща казармата, възмутиха се опоненти на войводата в предизборната битка, пише лупа.

Според тях, 40-годишният политик навремето е направил всичко възможно, за да отърве набиването на крак по плаца  и носенето на оръжие. След като се чудил как да излезе от строя, младият Ангел успял да се отърве с медицинско от очен лекар, който заключил, че късогледството му ще му пречи да държи Калашник и да стреля точно.

Categories:

 | 

 

Трудно можем да върнем задължителната военна служба, защото трудно може да се убеди обществото, че действително е необходимо, въпреки че доста държави от ЕС и НАТО правят първи стъпки към възстановяването ѝ, пише frognews.bg.

 Това съобщи в интервю за ''Фокус'' началникът на отбраната ген. Андрей Боцев във връзка с подготвен законопроект за доброволна военна служба, който престои да влезе за обсъждане в Народното събрание.

 

Categories:

 | 

 

Идеята да се върне задължителната казарма я възприемат положително само хората, които смятат, че ще имат някакви ползи от връщането на наборната военна служба. Това заяви журналистът Едуард Папазян, пише frognews.bg.

Друго е мнението на депутата Милен Михов: Държави далеч по-големи и по-демократични от нас в своето традиционно развитие днес правят тази крачка, ще припомня, че президентът на Франция г-н Саркози в своята предизборна кампания беше поставил въпроса за връщането на наборната армия и той реализира тази идея, смята той.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби