бойко борисов

 | 

 

 

„Много тревожни са информациите, които моите колеги споделиха – огромен брой заразени, огромен брой смъртни случаи, претоварена медицинска система, огромни външни дългове и спад на БВП на водещите държави членки в ЕС, заради което след здравната криза във всички случаи ще има и много тежка финансова и икономическа криза“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов след края на заседанието на Европейския съвет, проведено чрез видеоконферентна връзка, съобщиха от правителствената информационна служба. 

 

Categories:

 | 

 

 

Македонската идентичност и македонският език са толкова велики, колкото българските, германските, френските, италианските, чешките, полските - европейска ценност, която не подлежи на преговори, заяви премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев в Тетово, предаде МИА.

 

По неговите думи е в момента не текат разговори със София заради празниците и допълни, че дейностите в рамките на плана за действие ще продължат след тях.

 

 

 

 | 

 

 

Премиерът Бойко Борисов инспектира изграждането на подпорната стена по пътя за Рилския манастир. Това става ясно от видео в профила му във Facebook. 

 

С него е заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и кметът на град Рила Георги Кабзималски.

"Парите са при вас, вършете работа. Искам тук да е като картичка, като дойдат хората да се поклонят да няма нито едно нещо недоизкусурено", обърна се премиерът към кмета. 

 

Categories:

 | 

 

 

 

Винаги сме готови да помогнем на нашите най-близки съседи и приятели, е заявил премиерът Бойко Борисов в разговор с премиера на Република Северна Македония Зоран Заев. Това става известно от публикация на Борисов на страницата му във фейсбук.

 | 

 

 

Окончателните мерки, които ще действат до 31 януари 2021 г. бяха докладвани от министрите и Националния оперативен щаб на премиера Бойко Борисов.

"Трябва да сме бързи и гъвкави в мерките, в подпомагането на бизнеса и на хората, в осигуряването на лекарствата, ваксините, тъй като пандемията в цял свят се усложнява, а броят на починалите за съжаление продължава да е висок", посочи министър-председателят ни.

 | 

 

 

Приказки за отваряне на Европа през март няма. Това каза премиерът Бойко Борисов, който е в Брюксел за заседанието на Европейският съвет.

 

"Разговарях с абсолютно всички колеги, за да чуя самите те какво мислят. Всичко са притеснени от срива на БВП на ЕС", каза още той.

Премиерът Борисов заяви, че се очаква излизане от пандемията в края на август или през октомври догодина, при условие че се ваксинира 70% от населението на Европа.

 

 | 

 

 

"Положихме много усилия и за радост - колегите от Европейския банков орган разрешиха българският бизнес да ползва този мораториум и да отложим плащането на лихви или главници по кредитите в следващите месеци, докато трае пандемията".

 

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на работно съвещание в Министерския съвет с членове на правителството, съобщиха от "Дондуков" 1.

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов потвърдил, че това е важна и очаквана мярка от бизнеса.

 | 

 

 

В профила си във facebook, премиерът Бойко Борисов коментира икономическите показатели на България спрямо европейските й съседки.

 

Европа и светът са в криза, а българското производство расте. През септември Евростат отчита увеличение с 2,3% на промишленото производство у нас в сравнение с август 2020 г. Единствено Чехия, Дания, Полша и Словакия имат по-голям ръст в целия ЕС. Това обяви Бойко Борисов:

 

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби