бойко борисов

 | 

 

 

Правителството остава, няма да подава оставка и мандатът ще продължи до редовните избори следващата пролет, обяви за Нова тв Валери Симеонов, който тази сутрин участва на коалиционен съвет при премиера Бойко Борисов.

"Министър-председател остава Бойко Борисов. Няма други варианти пред нас. Имаме работа за вършене и в парламента, и в изпълнителната власт", категоричен бе той.

 | 

 

 

Премиерът Бойко Борисов обяви пред актива на ГЕРБ, че по всяко време е готов да подаде оставката на правителството си.

"Ако аз съм причината – отивам си веднага. Моля ви не се подавайте на провокациите. Продължаваме, обмисляме, ние сме за единството на нацията", настоя той в "София Тех Парк", където се проведе открито и извънредно национално събрание на партията.

 | 

 

 

"Ще отпуснем няколко стотин милиона за детски градини и ясли, искам да няма едно дете, което да не бъде осигурено", стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов. 

"Днес следобед, ще бъдат дадени няколко стотин милиона за детски градини и ясли. В момента работят министрите. Искам да няма едно дете, което да не бъде осигурено. Така че ще направим там, където има нужда, нови училища, детски градини и ясли", подчерта Борисов.

Categories:

 | 

 

 

При направените повторни тестове на министър-председателя Бойко Борисов, на началника на политическия му кабинет Деница Желева и на членовете на екипа на премиера, резултатите са отрицателни.

По-рано днес стана ясно, че при направен тест, началникът на кабинета на министър-председателя Бойко Борисов – Деница Желева, е дала положителна проба за COVID-19. 

Categories:

 | 

 

 

Премиерът Бойко Борисов така и не се появи в Народното събрание днес. Оказа се обаче, че за това има причина - той е под карантина, тъй като шефката на кабинета му е е болна от COVID-19, съобщи 24 часа.

 

Categories:

 | 

 

 

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на министъра на енергетиката Теменужка Петкова след края на днешното правителствено заседание да разясни в Народното събрание (НС), че студен резерв ще се ползва само от държавната ТЕЦ Марица Изток II. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Categories:

 | 

 

 

Максимална подкрепа по отношение на медицинския аспект на пандемията и фокус върху помощта за социално слабите и за запазването на заетостта - за това настоява министър-председателят Бойко Борисов пред колегите си в Брюксел, където се провежда заседание на Европейския съвет. „Погрешно е да считаме, че сме в края на пандемията. Нито имаме ваксина, нито имаме лекарство“, подчерта премиерът Борисов преди старта на днешните дискусии.

 | 

 

 

Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в извънредното заседание на Европейския съвет, което ще се проведе на 17 и 18 юли в Брюксел. Това ще бъде първата присъствена среща на европейските лидери от началото на пандемията, съобщиха от правителствената информационна служба.

В белгийската столица държавните и правителствените ръководите ще обсъдят Планът за възстановяване на Европа в отговор на кризата, породена от COVID-19, който включва Многогодишната финансова рамка за периода 2021-2027 г. и инструмента „Следващо поколение ЕС“.

 | 

 

 

"Обединихме се около няколко решения. Първото от тях е, че коалицията запазва своята стабилност и в този състав ще продължи управлението на държавата до завършване на мандата.Най-сериозният въпрос, който трябва да решим, предстои в началото на селдващата седмица – обсъждането и отхвърлянето на вота на недоверие", заяви  председателят на НФСБ Валери Симеонов след Коалиционния съвет.

Categories:

 | 

 

 

Министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и министърът на икономиката Емил Караниколов декларираха пред премиера Бойко Борисов готовност да подават своите оставки незабавно.

 

Тримата министри ще входират съответните документи за това още днес, съобщиха от правителствената пресслужба. 

 

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби