бойко борисов

 | 

 

 

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с президента на Република Корея Мун Дже-ин, съобщиха от правителствената пресслужба.

Двамата лидери обсъдиха актуалната информация за разпространението на COVID-19 и ефективни мерки за ограничаване на заболяването. В началото на разговора беше отбелязано, че двете държави полагат усилия за поставянето на епидемията от коронавирус под контрол.

 | 

 

 

Бившият френски министър Патрик Деведжиан почина от коронавирус. Това съобщи премиерът Бойко Борисов във фейсбук страницата си. 

"Моят приятел, бивш френски министър и дясна ръка на Никола Саркози - Патрик Деведжиан е починал от коронавирус", написа Борисов и изказва най-искрените си съболезнования към семейството и близките му.

 | 

 

 

Бойко Борисов направи проверка на бившето военно летище край хасковското село Узунджово, което в момента се преструктурира като буферен паркинг за тирове.

„1200 тира са пропуснати за едно денонощие, опашката вече е 24 км. Намаляла е двойно. Днес ще поставим и химически тоалетни, БЧК също се включват. Ще има и осветление, както и временни будки за храна“, коментира Младен Маринов от автомобила на Борисов по време на проверката.

 | 

 

 

Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на правителството взеха решение да дарят по 1000 лева от заплатите си за подпомагане на социално слаби семейства по време на извънредното положение.

Това съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. Сумата ще бъде преведена на Фонд „Социална закрила“, в който ще се създаде целева програма за подпомагане на схемата за раздаване на пакети с хранителни продукти.

 | 

 

 

Премиерът Бойко Борисов обяви, че ще назначи проф. Коста Костов за ръководител на медицинския щаб, който за разлика от Националния оперативен щаб ще се разпорежда по чисто медицинските нареждания по време на епидемията. Решението е много интересно, защото само преди дни докторът нарече политиците "мишоци" заради предложението да се глобяват лекари, които отказват да лекуват болни от коронавирус.

Categories:

 | 

 

 

Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет проведох днес извънредно правителствено заседание чрез видеоконферентна връзка. В рамките на заседанието беше прието изменение на Решение на Министерски съвет за предприемане на мерки във връзка с COVID-19.

 | 

 

 

По време на срещата си с екипа учени от БАН, който ще прогнозира развитието на ситуацията с разпространението на COVID-19 у нас, премиерът Бойко Борисов обясни, че това ще помогне да се прогнозират и разходите на държавата.

 | 

 

 

Хотелът на „Лъвов мост“ в столицата остава под карантина. Вчера премиерът Бойко Борисов посочи, че туристи от Великобритания, които са били на почивка в Банско, са настанени там.

Пред него има засилено полицейско присъствие. Броят им е около 80 души.

Categories:

 | 

 

 

Удължаваме с 6 месеца срока, в който да се издават личните документи, за да няма струпване на хора на определени места. Това е целта на заповедта на министър Ананиев - да не се събират хората на определни места. Протоколите за скъпи лекарства се удължават до 12 месеца. Удължаваме срока за лицензиране на газовите уредби. Срокът на решенията на ТЕЛК се удължават до месец май. Надяваме се, че дотогава коронавирусът ще отшуми. Единствената цел е да не се струпват много хора на едно място. 

Categories:

 | 

 

 

Правителството и Националният кризисен щаб работят в постоянно сътрудничество и следим под лупа действията им. Самосъзнанието и дисциплината може да се решат проблема с паниката, премиерът сподели премиерът Бойко Борисов по време на брифинга в Министерски съвет.

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби