гласуване

 | 

 

 

"Изборите на 11 юли ще са значително по-евтини от тези на 4 април. Основното перо, което оскъпи отминалите избори е закупуването на машините за гласуване. Този огромен разход от 36 милиона лева няма да бъде повторен при следващите избори". Това написа в профила си в социалната мрежа Faceboook лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов. 

 

 | 

 

 

Мажоритарно гласуване ще има от следващите редовни избори. Това решиха депутатите на второ четене тази вечер, предаде Нова телевизия.

 

Освен това народните представители подкрепиха въвеждането на изцяло машинно гласуване в избирателни секции в страната с над 300 души. Гласуването с хартиена бюлетина ще се допуска само по изключение, решиха окончателно депутатите. Прието беше и предложението машинното гласуване да бъде регламентирано и за секциите извън страната с над 300 избиратели.

 

 | 

 

 

 

Ако родителите ви не гласуват за когото трябва, няма да завършите класа. Такава заплаха са получили ученици от сатовчанското село Плетена. Това се твърди в първата жалба във връзка с предизборната кампания за изборите на 4 април, която е получена в Районната избирателна комисия в Благоевград.

Тя е постъпила от името на ДПС. Това спъва работата по проверка на сигнала. Той трябва да е изпратен от конкретно лице.

Categories:

 | 

 

 

Хората, които ще бъдат поставени в изолация в периода между 1 и 4 април, ще бъдат лишени от възможността да гласуват на парламентарните избори.

Адвокат Силвия Петкова търси съдействие за сезиране на Конституционния съд, за да не бъдат нарушени избирателните права на тези граждани.

Петкова посочи като пример Хърватия и светкавичната реакция на техния Конституционен съд в сходна ситуация миналата година. „Което означава, че макар да има малко време българският Конституционен съд, стига да има кой да го сезира, има достатъчно време за реакция.“

Categories:

 | 

 

 

С подвижна урна ще гласуват хората, поставени под карантина заради коронавируса. Право на глас ще могат да изразят и онези, които се намират в лечебно заведение към датата на парламентарните избори. Това бе записано в Закона за извънредното положение на второ четене. 

 

За да се случи гласуването обаче, избирателите ще трябва да заявят желанието си да гласуват по този начин не по-късно от три дни преди изборния ден, предаде novini.bg. Всяко заявление ще се проверява от РЗИ.

Categories:

 | 

 

Най-добре е всеки да гласува според личните си и политически и политически предпочитания, а не на принципа против управляващите кметове, пише блиц.

Това смятат 61,9% от запитаните в социологическо проучване на „Алфа Рисърч“, относно местните избори. 37,2% пък са на мнение, че недоволните от управляващия кмет трябва да се обединят и да подкрепят опонента му на евентуален балотаж.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби