пандемия

 | 

 

 

Над 70 фирми фалираха от началото на годината. За периода януари-февруари 2021 г. 76 са търговците, обявени в несъстоятелност. За сравнение, през същия период на 2020 г. този брой е 88 фирми или с 12 фирми повече. Това показват данни на голяма международна компания, специализирана в кредитното застраховане и оценката на риска.

Друга тенденция, която се наблюдава от началото на тази година е, че има и по-малко фирми, които са с открито производство на несъстоятелност.

 | 

 

 

Българският бизнес възнамерява хората да работят дистанционно между 2 и 4 дни седмично и в бъдеще, когато може би няма да има Covid-19. Това показват резултатите от проучване сред 250 български компании от 13 сектора.

Оказва се, че според 67% от компаниите 2021 г. няма да сложи край на работата от вкъщи и над две трети от служителите ще имат възможност да продължат да работят дистанционно. 79% от фирмите смятат, че бъдещият начин на управление ще бъде хибриден – комбинация от работа на живо - лице в лице, и от разстояние.

 | 

 

 

Финландия, която по-рано тази седмица затегна ограниченията заради коронавирусната пандемия, отлага за юни местните избори, които бяха насрочени за 18 април. Това съобщи днес правителството, цитирано от Франс прес.

"Осем от деветте партии са за отлагане на общинските избори заради разширяването на коронавирусната епидемия. Изборите ще се състоят на 13 юни", написа в Туитър министърът на правосъдието Ана-Мая Хенриксон.

Единствено крайнодясната партия "Финландците" се противопостави на отлагането.

 | 

 

 

Анализатори на една от най-големите банкови и финансови институции в света - JP Morgan, излязоха с оптимистична прогноза за край на пандемията. Според тях кризата скоро свършва, съобщи Дарик, цитирайки американския уебсайт Barron’s.

 

Според JP Morgan с напредването на ваксинацията може да се очаква, че през април ще е последната вълна на заразата.

Екипът, правил анализа, е воден от Марко Коланович. Тази група професионалисти смята, че появата на британския щам не трябва да повлияе за значителни промени в близко бъдеще.

 | 

 

 

Пандемията ще приключи през 2022 година, заяви регионалният директор на Световната здравна организация за Европа.

Според Ханс Клуге и тази година коронавирусът ще доминира в дневния ред на обществото, но ще бъде по-управляем.

По думите му най-лошото вече е минало, защото и лекари, и учени разполагат с информация.

 | 

 

 

Лекар от болницата в Ухан, засегната най-тежко по време на епидемията от COVID-19, разкри, че той и колегите му са подозирали, че вирусът се разпространява лесно в началото на януари 2020 г. Това се случва седмици преди китайските власти да признаят, но са попречили да се алармира, пише "Гардиън".

 

 | 

 

 

Повече от половината българи твърдят, че ще прекарат предстоящите коледни и новогодишни празници в най-тесен семеен кръг.

 

70% са заявили, че ще празнуват Коледа само с най-близките, а близо 80% ще посрещнат Нова година вкъщи.

Едва 4 на сто ще бъдат сами по празниците, заради пандемията, показва ново национално представително проучване на агенция JTN.

 

От данните им става видно още, че повече от половината българи са решили да купят подаръци на до четирима души.

Categories:

 | 

 

 

Приказки за отваряне на Европа през март няма. Това каза премиерът Бойко Борисов, който е в Брюксел за заседанието на Европейският съвет.

 

"Разговарях с абсолютно всички колеги, за да чуя самите те какво мислят. Всичко са притеснени от срива на БВП на ЕС", каза още той.

Премиерът Борисов заяви, че се очаква излизане от пандемията в края на август или през октомври догодина, при условие че се ваксинира 70% от населението на Европа.

 

 | 

 

 

Пандемията промени бита и навиците ни, като ни накара да се замислим за алтернативи на градския живот. В търсене на възможности градски хора избраха селата и потегнаха домовете, наследени от дядовците, а празни имоти се оживиха от нови собственици.

 

„Жители на големите градове оцениха Габрово и околностите и търсят спокойствие в нашия Балкан“, разказва пред БНР Радослав Глухов, собственик на агенция, която посредничи при покупка и продажба основно на селски къщи и парцели.

 

 | 

 

 

„Мерките на правителството, взети заради пандемията през последните месеци, са изключително правилни. Това се посочва в заключенията на мисията на МВФ в България, което означава, че сме на верен път“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов преди началото на правителственото заседание, което се проведе онлайн, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби