Джок Полфрийман

 | 

 

Съжалявам за смъртта на Андрей Монов, но аз не помня убийството. Така сензационно започна първото интервю на пуснатия почти на свобода австралиец Джок Полфрийман след като във вторник късно вечерта излезе от сграда на дирекция "Миграция" към МВР в кв. "Бусманци" в столицата., пише лупа.

Categories:

 | 

 

Убиецът Джок Полфрийман току-що напусна Специализирания дом за временно настаняване на чужденци в Бусманци. "Беше малко, защото малко преди да бъда освободен претърсиха килията ми. Взеха ми паспорта. Някакъв началник ми каза, че нямам право да напускам страната, пише блиц.

Аз не знам да имам такава забрана. Все пак няма да напускам страната нелегално. Не искам да направя нещо, което да притесни или да бъде обида към МВР", каза Полфрийман.

Categories:

 | 

 

Приятели на убития в центъра на София Андрей Монов показаха шокиращи кадри от  нощта на смъртта му.

В YouTube те качиха свое видео в отговор на каченото преди дни анонимно, което по думите им манипулира и внушава неистини. Записът, озаглавен: "Истината за Полфрийман", е анонимен, но авторите му твърдят, че е взет от кориците на съдебното делото. В същото време обаче потребителите в социалните мрежи са скептични и смятат, че става въпрос за поръчка.

В коментар към своя клип приятелите на убития Андрей заявяват, че са търпели достатъчно.

Categories:

 | 

 

В закона не е определен какъвто и да е срок за произнасянето на Върховния касационен съд. Напълно е възможна е хипотезата лицето да получи документи за самоличност и да напусне България. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова в ефира на Нова тв, пише блиц.

"Веднага щом получи документите си за самоличност, Джок Полфрийман ще може да напусне пределите на България, без никакъв проблем", каза тя.

 | 

 

Съдиите се покриха след този позор. Постановеният акт е срам за българското национално самочувствие. Решението е в нарушение на закона. Това заяви Христо Монов, баща на Андрей, жертва на Джок Полфрийман, в ефира на БТВ, пише новини.бг.

„Това съдебно решение е противозаконно и затова е кръстено "определение". Такъв термин може да се използва само на първа инстанция. Те играят на думички“, подчерта бащата и добави, че вече са внесли документи за обжалване.

„Тези хора са зле подготвени юридически. Те трябва да подадат оставки“, категоричен бе Христо Монов.

Categories:

 | 

 

Решението на апелативния съд е малко необичайно. Това заяви пред Bulgaria on Air адвокат Димитър Марковски по повод предсрочното освобождаване на убиеца Джок Полфрийман от съдиите Калин Калпакчиев и Велислава Иванова, пише блиц.

 | 

 

Апелативният съд в София освободи предсрочно Джок Полфрийман, съобщиха от пресцентъра на съда, пише новини.бг.

Тричленен съдебен състав е разгледал днес жалбата на Полфрийман и е установил, че са налице законовите основания за предсрочно условно освобождаване на осъдения.

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби