Русия

 | 

 

 

Русия има амбицията през есента на тази година вече да е ваксинирала по-голямата част от своето население. В момента там ползват основно ваксината "Спутник V". Но в Русия има още два препарата срещу Ковид-19. Ваксината "ЭпиВакКорона" бе регистрирана през октомври 2020, а от средата на март започва масовото ѝ приложение. Другата ваксина се казва "КовиВак" и бе регистрирана в края на февруари. В средата на март ще бъдат пуснати в оборот първите 120 000 дози от нея.

 | 

 

 

В Москва започна масова ваксинация срещу COVID-19 с разработената в Русия ваксина СПУТНИК-V.

 

Ваксинацията е доброволна и безплатна. Тя е дълбокозамразена и преди поставяне трябва да се размрази.

Организмът добива имунитет 42 дни след първото поставяне.

 

 | 

 

 

Влястите в Русия обявиха, че е бил заловен известен сериен убиец. Мъжът е заподозрян в поне 26 убийства, предимно на възрастни жени.

 

Чрез измама той ги убеждавал да го пуснат в домовете си. После ги убивал и ограбвал.

Повечето престъпления са извършени в градовете по река Волга, което накара медиите да го наричат "Маниака от Волга".

 | 

 

 

При увеличаващия се брой на заразените с коронавирус в Русия в аптечната мрежа на страната се появи лекарство срещу инфекцията, което предизвика огромен интерес у потребителите.

Лекарството „Арепливир“ е разработено от руска фармацевтична компания на базата на японския антивирусен препарат „Фавипиравир“.

Прави впечатление високата цена, сравнима с месечния доход на някои хора в Русия – над 12 000 рубли или около 260 лева за една опаковка.

 | 

 

 

Властите на китайската провинция Джилин, разположена в североизточната част на КНР, заявиха, че коронавирус е открит върху опаковките на замразени калмари, внесени от Русия, съобщи агенция Синхуа.

 

Според изданието, пакет с вируса COVID-19 е бил открит по време на стандартен тест в петък, 18 септември, в столицата на провинцията Чанчун, а на следващия ден местният център за контрол и профилактика на заболяванията е потвърдил предварителния резултат от теста.

 | 

 

 

Русия пусна класифицирани по-рано кадри от най-голямата ядрена експлозия в света преди почти 60 години, когато Съветският съюз взриви т. нар. Царска бомба.

Водородна бомба, чиято мощност беше равна на 50 милиона тона конвенционални взривни вещества, беше взривена по време на тестове през октомври 1961 г. на надморска височина 4000 метра над архипелага Новая Земля зад Полярния кръг.

Categories:

 | 

 

 

Шофьор на ATV откри стрелба по деца! ВИДЕО

 

 

В град Подолск в Русия шофьор на ATV откри огън по деца, играещи в двора. Младежът стрелял няколко пъти в посока на децата, след което се опитал да избяга от местопроизшествието.

 

 | 

 

 

Изследванията не са установили наличие на отровни вещества в организма на критика на Кремъл Алексей Навални, който е в реанимацията на болница за спешна медицинска помощ в сибирския град Омск.

Това заяви заместникът на главния лекар на болницата Анатолий Калиниченко, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

 | 

 

 

Шефът на общественото движение „За безопасност“ в Русия Дмитрий Курдесов предложи да се засили наказанието за пияни шофьори, които в момента на нарушението са превозвали деца в автомобил. Той изпрати обръщение до шефа на Министерството на вътрешните работи на Русия Владимир Колоколцев.

 | 

 

 

Хората ще могат да се върнат към своя нормален начин на живот най-рано през следващия февруари, казва руският министър на здравеопазването Михаил Мурашко в интервю за Интерфакс, цитирано от Ройтерс.

 

Той съобщава, че 3500 човека в Русия все още са на лечение с апарати за изкуствена вентилация на белите дробове и окачествява бройката като "сериозна".

 

По думите му ако не са били взети предохранителни мерки, милиони биха починали от заразата с коронавируса.

 

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби