фирми

 | 

 

 

Над 70 фирми фалираха от началото на годината. За периода януари-февруари 2021 г. 76 са търговците, обявени в несъстоятелност. За сравнение, през същия период на 2020 г. този брой е 88 фирми или с 12 фирми повече. Това показват данни на голяма международна компания, специализирана в кредитното застраховане и оценката на риска.

Друга тенденция, която се наблюдава от началото на тази година е, че има и по-малко фирми, които са с открито производство на несъстоятелност.

 | 

 

 

НОИ изплати първите средства по схемата 60/40. Пари са били изплатени на 68 фирми, които от своя страна трябва да ги разпределят на 1065 работници.

В сряда ЕК одобри схемата, а правителството прие промени в постановлението.

Първите, поискали помощ, са предимно микро- и малки предприятия, като 54 са с до 10 работници - ресторанти, барове, мебелни цехове.

Най-големият подпомогнат работодател е производителят на автостъкла “Шишеджам Аутомотив България” ЕАД. Те са получили 62 487,18 лв. за 391 работници.

Categories:

 | 

 

 

Масови фалити на фирми за автобусен превоз се очакват до две седмици, заради липсата на пътници в условията на извънредното положение, предаде БНР.

За това алармира Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи. В писмо до транспортния министър Росен Желязков от бранша настояват държавата да приеме пакет от мерки за подпомагане на бизнеса.

Липсата на пътници, наложена заради ограниченията за придвижване между градовете, обрича транспортния бизнес на фалит, редица фирми вече са преустановили дейността си, обясни Милтенова.

 | 

 

 

Големите фирми подновиха работа в Монтана. Март и април са най-силните месеци за общините. Това е времето за плащане на местни данъци и такси, съобщи добрата новина кметът Златко Живков, цитиран от БНР.

"Системата на местни данъци и такси предполага имуществените данъци и такса смет да се плащат в този период. Обикновено това е най-активният период - март-април. Голяма част от колегите в страната направиха подобно нещо.

Искам да благодаря на многобройните фирми, с които работех, затова че работят в момента, плащат данъци и такси.

 | 

 

 

Заради грипната епидемия и пандемията с коронавируса има реална опасност фирмите масово да не успеят да спазят данъчните срокове през март, алармира счетоводната общност.

 | 

 

 

Частен съдебен изпълнител е пуснал за публична продан част от камионите, собственост на дружеството „Розова Долина”, което е собственост на Мегз и Румен Рончев. На 28 януари Миглена Каканашева е депозирала молба до Окръжен съд за започване на процедура по несъстоятелност спрямо фирмата. Като мотив тя е изложила, че дружеството е свръхзадлъжняло и не може да погасява задълженията си към кредиторите.

 | 

 

Двадесет български компании са сред топ 500 на най-големите в Централна и Източна Европа, показва новата класация на Coface, пише Труд бг. Тази година българските фирми в класацията са с 3 повече от миналата, което е рекорд за нашата страна.

Показателят нарежда България на 7-о място по брой фирми в Централна и Източна Европа в топ 500. Най-добре представящата се българска фирма е държавната „Български енергиен холдинг”, която е класирана на 31-ва позиция с 3,542 млрд. евро оборот за 2018 г.

Categories:

 | 

 

Първи фрапантен случай на крупна кражба, вследствие от безпрецедентния теч на данни от НАП, засякоха криминалисти и банкери в София, съобщава Lupa.bg.

В края на миналата седмица столична фирма с над 50 души персонал е била ударена от криминална банда, в деня, в който е трябвало да изплати дължимото на служителите си.

Categories:

 | 

 

Слави Трифонов ударно прехвърля фирмите си на дясната си ръка Евгени Димитров-Маестрото. В последните 2 седмици се наблюдава сериозно движение в данните на дружествата, в които шоуменът или участва като представител, или е съсобственик и шеф на борда на директорите. По наша информация той се готви да оглави партията си "Няма такава държава" на 5 октомври и за целта се разделя със собствеността и капиталите, пише лупа.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби