дарение

 | 

 

 

Депутатите от ВМРО даряват 20 хил. лв. от заплатите си за справяне с кризисната ситуация в Банско.

Градът бе първият в България, и за сега единствен, който беше поставен под карантина и пълна изолация. Животът на хората там реално е спрял. Стотици семейства, хиляди хора са блокирани по домовете си. Голяма част, м.б. над 90% от населението там, се препитават от хотелите, ресторантите, магазините за сувенири, ски пистите и свързаните с тях услуги, които са затворени.

Categories:

 | 

 

 

Главният прокурор Иван Гешев е дарил 10 000 лева на лекарите от „Пирогов”, които се борят с коронавируса у нас, информираха от държавното обвинение. Магистрат №1 у нас е дарил лични средства от спестявания, за да подтикне и свои подчинени към благотворителност.

Categories:

 | 

 

 

Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на правителството взеха решение да дарят по 1000 лева от заплатите си за подпомагане на социално слаби семейства по време на извънредното положение.

Това съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. Сумата ще бъде преведена на Фонд „Социална закрила“, в който ще се създаде целева програма за подпомагане на схемата за раздаване на пакети с хранителни продукти.

 | 

 

 

„Чума" АД дарява четвърт милион долара за борба с коронавируса. Това е видео игра за симулация на чумна епидемия от патоген, който изтребва човечеството.

От името на всички играчи на „Чума" се радваме да дарим 250000 долара за борба със световната епидемия. Парите ще бъдат дадени на Световната здравна организация, която се бори срещу COVID-19", съобщиха от фирмата разработчик на играта.

 | 

 

 

Преди около седмица стана ясно, че Райън Рейнолдс и съпругата му Блейк Лайвли са дарили един милион долара за кухни за бедни в САЩ и Канада, давайки своя принос в борбата с коронавируса. 

И въпреки че дарението им е доста щедро, оказа се, че някои известни личности са дори още по-раздаващи се. Сред тях определено е Риана.

 | 

 

 

Президентът на Banco Santander Ана Ботин е жената, която дари 4 милиона евро за закупуването на респиратори и 2000 нови легла за полевата болница в панаирното градче ИФЕМА в Мадрид.

Това беше потвърдено и от президентът на общността на Мадрид Изабел Диас Аюсо, съобщава Ел Паис.

 | 

 

 

Георги Гергов е дарил 300 000 лева за изграждането новата лаборатория за коронавирус в Пловдив. Това съобщи кметът Здравко Димитров на онлайн брифинга преди минути.

Гергов ще дари 1000 предпазни шлема за нуждите на Пловдив, както и още 10 000 на Националния кризисен щаб.

Две палати на Панаира пък ще бъдат направени в полеви болници, при нужда заедно с изхранване.

Categories:

 | 

 

 

„Баща ми бе дребен търговец. От него научих малки, но важни неща – да бъдеш честен, да бъдеш точен с хората, да не мамиш и да не крадеш. Днес няма човек, който да каже, че съм го излъгал или че съм го подвел за нещо. Не съм си и помислял, че мога да открадна каквото и да било. Няма нищо по-ценно от доброто име…”.

Това каза преди години един от най-успешните родопчани зад граница Шефкет Чападжиев.

Categories:

 | 

 

 

Слави Трифонов дарява 100 000 лева за лекарите, които участват в борбата с коронавируса, обяви шоуменът преди минути, видя Lupa.bg.

Учиндолецът призова депутатите, президентът и премиерът да последват примера му и да се откажат от заплатите си.  

Ето и изказването на Слави без редакторска намеса:

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби