кмет

 | 

 

 

Успешен старт на общинската кампания за кръводаряване даде днес кметът Здравко Димитров.

 

„Да си кръводарител не е страшно. Процедурата е безопасна и безболезнена“, увери градоначалникът, след като пръв дари кръв

 

Categories:

 | 

 

 

Тричленен състав на Върховния административен съд остави в сила решение № 104 от 22 януари 2020 г. по административно дело № 1343 от 2019 г. на Административен съд – Благоевград, с което кметът на Община Благоевград Румен Томов е отстранен от поста.

С решението си административният съд в града е отменил решение на ОИК – Благоевград №300-МИ/20.12.2019 г., с което е отхвърлено искане за предсрочно прекратяване на мандата на кмета.

Categories:

 | 

 

 

Кметът на Кричим Атанас Калчев и ръководството на община Кричим изказа своята благодарност към всички съвестни граждани на града за усилията, твърдостта и разбирането, с които понасят лишенията, наложените ограничения и  за това, че изпълняват стриктно вече един месец строгите противоепедемични мерки, наложени с извънредното положение на територията на България.

Categories:

 | 

 

 

Дълбоко съм възмутен от наши съграждани, които в чумаво време трупат рейтинг. Същото се отнася и за едно местно сайтче, което бълва фалшиви новини. Това заяви кметът Здравко Димитров на днешната сесия, на която оттегли предложението за прехвърляне на 600 хил. лева от Онкодиспансера към две общински болници за закупуване на респиратори. Става дума за "Св. Мина" и "Св. Пантелеймон".

Categories:

 | 

 

 

По инициатива на кмета на Пловдив - Здравко Димитров от няколко дни за дежурните полицаи на временните КПП-та се осигурява храна два пъти дневно. Става дума за около 200 служители на реда на ден. Също по негово разпореждане ОП „Чистота“ са оборудвали постовете с химически тоалетни, чешми с дезинфектант и кошове за отпадъци.

Доброволно формирование „Пловдив 112“ от вчера започна да раздава чай на дежурните на 13-те пункта, разположени на входно-изходните артерии на града.

Categories:

 | 

 

 

"Бомби да падат върху тази сграда, Общинският съвет трябва да е последният, който трябва да се разпусне". Това обяви кметът на Русе Пенчо Милков.

Той каза това, след като съветниците от ГЕРБ напуснаха сесията на Общинския съвет на Русе, която се провежда днес.

Categories:

 | 

 

 

Кмет на плевенско село прекара 72 часа в ареста заради съмнения за блудство с 16-годишно момче. Мирослав Илиев управлява за първи мандат Коиловци и само за четири месеца на поста се забърка в сексуален скандал. Преди ден той бе пуснат с мярка „подписка”.

Categories:

 | 

 

 

Васка Рачева, жена на кмета на община Септември Марин Рачев, ще е кандидат за поста след отстраняването му от длъжност и насрочването на частични избори.

Със свое окончателно решение ВАС постанови избирателната комисия в Септември да прекрати предсрочно мандата на Марин Рачев заради доказан конфликт на интереси. Заседанието на комисията е насрочено за 18 ч. днес и нейното решение може да бъде единствено съобразено с постановеното от ВАС.

Categories:

 | 

 

 

С три дни повече отпуск ползват седем служители на общинска администрация в Смядово, които са се отказали напълно тютюнопушенето. Това съобщи пред репортер на БТА зам.-кметът на общината Иван Кюркчиев.

Повече от две години служители на Община Смядово имат възможност да получат допълнителен отпуск, ако спрат да пушат през работно време. Това е записано в колективния трудов договор, поясни Кюркчиев. Идеята бонус за непушач е на кмета Иванка Петрова.

 | 

 

Специализираният съд е освободил от ареста кмета на Несебър Николай Димитров. Това съобщи за БТА неговият адвокат Петър Атанасов.

Той информира, че мярката е променена в парична гаранция.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби