ракия

 | 

 

 

Акция за противодействие на незаконно производство и разпространение на акцизни стоки е проведена от служители на столичното Девето РУ. Действията са осъществени вчера към 11.00 часа, след получен сигнал за незаконно държане на съоръжение за производство на алкохол в трафопост, намиращ се в жк. „Обеля“. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Categories:

 | 

 

 

Незаконно произведения алкохол е открит от служителите на Второ районно управление в Пловдив в хода на спецакция за предотвратяване и пресичане на престъпления свързани с незаконното производство, държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол.

 

Categories:

 | 

 

 

“Това с празните къщи си е истинска национална катастрофа”, се казва в репортаж на “Дойчландфунк” от България, публикуван онлайн под заглавие „Обезлюдената земя”.

В началото авторът Клаус Мартин Хьофер обобщава: „След края на комунизма младите поколения в България напускат провинцията. Тегли ги към града или към чужбина. Селата западат, населението застарява. Но ниските цени на недвижимите имоти привличат купувачи.”, пише “Дойче веле”.

Categories:

 | 

 

 

Зимното меню на българина в последните поне 500 години обикновено включва 3 храни, чиято полза доскоро се пропускаше, а напоследък дори се отрича.

Последните изследвания обаче са на път да опровергаят модерното ни и доста „урбанистично“ мислене по отношение на храненето със сланина, например, която се бори с последствията от старостта.

Наздраве, но с мярка

Първото нещо, което млади и стари не забравяха до скоро бе ракията.

Categories:

 | 

 

 

Милен Илиев е българин, който споделя съдбата на много наши сънародници. Завършва училище у нас и заминава за Европа и по-конкретно Австрия, за да търси по-добър живот и работа.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби