приложение

 | 

 

 

От днес за свободно и безплатно теглене е налично българското приложение за борба с COVID-19 - ViruSafe. 

To предлага на всеки потребител регулярно да въвежда симптомите си, както и да следи развитието на пандемията с помощта на карта, която показва къде и колко заразени потребители има в България към момента.

 | 

 

 

От днес всеки гражданин може да изтегли безплатно мобилното приложение ViruSave, с което да сподели здравния си статус с Националния оперативен щаб, здравните власти и своя личен лекар. Идеята е да се събират данни за здравословното състояние на хората.

 | 

 

 

Проф. Мария Миланова и д-р Иван-Асен Шишманов от „Пирогов“ създадоха специална информационна платформа за COVID-19. Тя е насочена както към медици, така и към немедицински лица, които бързо и безплатно могат да проверят симптомите за коронавирус на пациент или на себе си.

www.covid.bg вече е достъпен. Той дава възможност всеки човек (медик или не) да може през компютър или телефон да направи тест, който да ориентира дали има нещо тревожно в състоянието.

Categories:

 | 

 

 

Телефонните измамници измислиха нов начин как да припечелват в условията на пандемията от коронавирус.

Властите съобщават за няколко сигнала, подадени до тях от граждани. Добрата новина е, че засега няма нито един регистриран успешен случай на такава измама.

За да се сведат до минимум такива случаи, от МВР вече са започнали активна работа с мобилните оператори и банкови институции в страната.

Categories:

 | 

 

 

Чудили ли сте се дали може да използвате аспирин за нещо друго, освен за облекчаване на болка и повишена температура? Е, едно от най-популярните лекарства по света има един куп изненадващи употреби, за които повечето хора не подозират. Вижте 10 от тях:

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби