учени

 | 

 

 

Учени от университета в Пенсилвания обясниха, как яденето на картофи, които е прието да се смятат за „вредни”, може да подобри здравето на хората, пише вестник „La Vanguardia”, предава Нова Телевизия

Изследователите направили експеримент, като разделили участващите в него доброволци на две групи. Едната група в продължение на четири седмици използвала като гарнитура рафинирани зърнени култури, включително бял ориз, а другата – приготвени на пара или запечени картофи.

 | 

 

 

Учени от Колумбийския университет в Ню Йорк установиха, че лошият сън е честа причина за преяждане, затлъстяване и увеличава риска от сърдечни болести, съобщава БТА, като цитира данни от изследване, обхванало 95 жени на възраст между 20 и 76 години.

Били взети под внимание качеството на съня, нужното време за заспиване и безсънието. Доброволките освен това предоставили информация за консумираната от тях храна от година, уточнява Юрик алърт.

 | 

 

 

Учени от Калифорнийския университет в Бъркли идентифицираха молекулярен превключвател, който контролира имунен механизъм, отговарящ за хронично възпаление в организма, съобщава Юрик алърт.

Резултатите от изследването ще допринесат за разработване на средства за борба със свързани със стареенето заболявания, като болестта на Алцхаймер и болестта на Паркинсон.

 | 

 

Американски учени от Центъра по онкология на Абрамсън в Университета в Пенсилвания потвърдиха ефективността на метода на протонна лъчева терапия срещу рак, при която целият курс на лечение отнема по-малко от секунда.

Методът е описан в списанието International Journal of Radiation Oncology, Biology и Physics.

Categories:

 | 

 

Заради повишаването на температурите у нас е възможно след години да отглеждаме пшеница не само в Добруджа, прогнозират учени. И още - да се грижим за култури, които не са характерни за нашите географски ширини, като киви например.

Преди 40 години родителите на Костадинка Георгиева засаждат плантация с киви.

Categories:

 | 

 

Научните сътрудници от Американския център за палиативна помощ в Бъфало изучават сънищата на пациенти в болничното заведение, чиито дни са преброени, в продължение на 10 години. След анализ на получените данни, учените са достигнали до това какви образи човек най-често вижда в сънищата малко преди смъртта си. В научното изследване се отбелязва, че преди смъртта човек започва да вижда много ярки сънища, често техният сюжет започва да се повтаря всяка вечер.

Categories:

 | 

 

Два екипа от учени в Съединените щати съобщиха, че редовното гладуване намалява риска от сърдечна недостатъчност и увеличава продължителността на живота. Това съобщиха от новинарското издание medicalXpress. (Esoreiter.ru)

Учените са направили две изследвания. При първото са присъствали от около 2000 души, които са имали сърдечни проблеми и са преминали катетеризация. Те са наблюдавани в продължение на 4.4 години. 

Categories:

 | 

 

Изследователите смятат, че така наречените скрити пирамиди, които са били издигнати от представители на извънземни цивилизации, са разпръснати по цялата Земя.

Някои от тези пирамиди са разположени в Антарктида. Тази теория беше представена пред журналистите на телевизионния канал History в поредицата „Древните пришълци“. Много експерти, разглеждайки фотографията на неразбираема пирамидална структура в близост до хребета Шекълтън, смятат, че това е една от тези пирамиди.

Categories:

 | 

 

Една от най-често срещаните храни за закуска във всяка кухня по света са яйцата. Вариантите им за приготвяне са безброй - варени, пържени, забулени т.н.

Според учени от САЩ обаче яденето на яйца за закуска може да има лош ефект. Оказва се, че тази така популярна храна може да има негативни последици за здравето ни и да ни докара страшна болест.

Според експертите яйцата за закуска влияят върху сърдечно-съдовата система и освен това могат да предизвикат диабет.

Categories:

 | 

 

След това той е живял почти месец - изглежда, че не е много, но за лекарите, които се занимават, с трансплантиране на органи това е огромен пробив: към момента органите от донори могат да бъдат поддържани живи само няколко дни. Японски изследователи съживиха мъртъв мозък на мишка и успяха да го държат жив в течение на 25 дни, пише Analytical Sciences, пише блиц.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби