учени

 | 

 

Два екипа от учени в Съединените щати съобщиха, че редовното гладуване намалява риска от сърдечна недостатъчност и увеличава продължителността на живота. Това съобщиха от новинарското издание medicalXpress. (Esoreiter.ru)

Учените са направили две изследвания. При първото са присъствали от около 2000 души, които са имали сърдечни проблеми и са преминали катетеризация. Те са наблюдавани в продължение на 4.4 години. 

Categories:

 | 

 

Изследователите смятат, че така наречените скрити пирамиди, които са били издигнати от представители на извънземни цивилизации, са разпръснати по цялата Земя.

Някои от тези пирамиди са разположени в Антарктида. Тази теория беше представена пред журналистите на телевизионния канал History в поредицата „Древните пришълци“. Много експерти, разглеждайки фотографията на неразбираема пирамидална структура в близост до хребета Шекълтън, смятат, че това е една от тези пирамиди.

Categories:

 | 

 

Една от най-често срещаните храни за закуска във всяка кухня по света са яйцата. Вариантите им за приготвяне са безброй - варени, пържени, забулени т.н.

Според учени от САЩ обаче яденето на яйца за закуска може да има лош ефект. Оказва се, че тази така популярна храна може да има негативни последици за здравето ни и да ни докара страшна болест.

Според експертите яйцата за закуска влияят върху сърдечно-съдовата система и освен това могат да предизвикат диабет.

Categories:

 | 

 

След това той е живял почти месец - изглежда, че не е много, но за лекарите, които се занимават, с трансплантиране на органи това е огромен пробив: към момента органите от донори могат да бъдат поддържани живи само няколко дни. Японски изследователи съживиха мъртъв мозък на мишка и успяха да го държат жив в течение на 25 дни, пише Analytical Sciences, пише блиц.

Categories:

 | 

 

Учени от университета на Юта заключиха, че еволюцията на човека е станала в много различни от днешните екосистеми. По този начин бе поставена под съмнение хипотезата, че предците на Хомо сапиенс са живели в условия, които са аналогични с тези в националния парк Серенгети в Танзания, пише блиц.

Categories:

 | 

 

Учени от Университета Отаго в Нова Зеландия посочиха местата, на които човек може да се спаси от смъртоносно опасни епидемии.

Предполага се, че тези региони ще позволят на хората да се скрият от бързо разпространяващия се опасен вирус.

На първо място, специалистите са отделили местата, които имат някаква изолираност от външния свят. Изследователите са обърнали внимание и на възможността на тези територии да се събере голям брой хора. 

Експертите отчитат, че нивото на брутен вътрешен продукт на тези места е важен фактор.

Categories:

 | 

 

 

Океаните на Земята се затоплят, а ледовете по полюсите се топят. Тези шокиращи данни обяви Междуправителственият комитет по климатичните промени към ООН в годишния си доклад.

Над 100 учени от 36 страни, работили по доклада, твърдят, че заради климатичните промени океаните се затоплят по-бързо, кислородът в тях намалява, а водите стават по-киселинни.

Categories:

 | 

 

Европейски учени предложиха няколко начина за спасяване на екологията на планетата. Групата експерти на ООН, изучаваща въпросите по промените на климата, заяви, че човечеството има само 10 години, за да предотвратим екологичната катастрофа, пише блиц.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби