гориво

 | 

 

 

От началото на годината масовият бензин А95 и дизеловото гориво са поскъпнали средно с 12 процента, сочат изчисленията на родната платформа Fuelo.net.

Според тях в днешния ден в търговската мрежа бензинът и дизелът струват средно по 2,04 лева за литър, докато в началото на годината цената им е била средно по 1,82 лв./л.

При газта поскъпването от началото на годината възлиза на 0,17 лв., като литър газ в бензиностанцията струва 1,06 лева.

 | 

 

 

 

Драстичен скок на цените на горивата у нас. Експерти отчитат рекордно поскъпване за последните 6 месеца.

Данните на сайта Fuelo.net показват, че само за последната половина година най-много е поскъпнал бензинът - с 23 стотинки. Към днешна дата средно литър се продава за 2,02 лв. Дизелът също е поскъпнал - с  22 стотинки. На трето място е пропан бутанът с 21 стотинки.

По-високата цена на горивата се отразява и на джоба на Данаил Велев.

Categories:

 | 

 

 

Пълнене на резервоара догоре или доливане на 10‑15 литра ‑ кое е правилно?Много шофьори често изпадат в подобна дилема и не знаят кой вариант да изберат.

 

Шофьорите имат различно мнение по този въпрос ‑ някои от тях предпочитат винаги да зареждат догоре, докато други сипват по‑малко гориво в резервоара и съответно по‑често посещават бензиностанциите.

Кой от двата подхода е правилен?

 

Categories:

 | 

 

 

Бензинът и дизелът в страната са поскъпнали през юли съответно с шест и с четири стотинки за литър, показват данни на специализираната интернет платформа fuelo.net.

Средната цена на литър А-95 на бензиностанциите в края на юли достигна 1,77 лв. (+3,5%), с тенденция на застой през първите дни на август, а дизелът се продава средно по 1,79 лв., или с 4 ст. по-скъпо от цените през юни.

Спрямо месец юли 2019 г. горивата са съответно с 45 ст. и 48 ст. за литър по-евтини.

Categories:

 | 

 

 

Възможно ли е да заредим повече, отколкото резервоарът може да поеме?

 

Или по-конкретно да зареждиш 22 литра, а да платиш- 26. Това твърди мъж, който посочва, че е платил повече, отколкото резервоарът на колата му технически може да поеме. Удрят ли ни бензиностанциите в количеството на горивото, което зареждаме?

 

 

Не рядко шофьори, при които е останало съмнение, че количеството гориво, налято в резервоара, е далеч по-малко от заплатеното, отиват на сервиз. Измама на колонката или техническа грешка?

Categories:

 | 

 

 

Цените на горивата у нас няма да минат 1,80 лв до края на лятото и 2 лв, до края на годината. У нас не се очакват резки скокове нагоре и надолу на цените, както за бензина, така и за дизела. Това каза пред БТВ Георги Тенев от Асоциацията на производителите и вносителите на горива.

Categories:

 | 

 

 

Шумен е градът в България с най-евтиното гориво в момента. Според статистиката, жителите му зареждат класическия бензин А95 средно за 1.65 лв., а дизела - за 1.68 лв. Кърджали е градът където, отново според статистиката, се продава най-скъпото гориво в България. За литър бензин там плащат 1,72 лв., дизелът пък е на цена от 1,75 лв., което е приблизително с 10 стотинки повече от Шумен.

 

Categories:

 | 

 

 

Контейнеровоз с близо 1300 тона гориво, се движи неконтролирано на изток от Карибския архипелаг Гваделупа, след като пожар повреди двигателя му, предаде БГНЕС.

Огънят проникнал през машинното отделение на танкера на датската корабоплавателна компания „Maersk“ в неделя. Пожарът е бил потушен няколко часа по-късно, се казва в съобщение на префектурата Мартиника.

"Но материалните щети означават, че двигателят вече не работи", се казва в изявлението.

 | 

 

 

Разходите за горива са сред основните за всяко домакинство. Ако обаче искате да ги съкратите, може да се възползвате от следните съвети.

1. Поддържайте колата си в изправно състояние 

Само мръсните въздушни филтри например могат да повишат разхода за бензин с 4%. Следете и проверявайте постоянно дали всичко с работата на автомобила е наред.

2. Ускорявайте плавно

 | 

 

 

Животът по време на цялостно блокиране означава да ставате късно, да останете до полунощ и да се отпуснете следобед. Това показват данните на пазара на електроенергия в Европа на местата, където ограниченията на активността доведоха до широко разпространение в ежедневието на стотици милиони хора.

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби