кристалина георгиева

 | 

 

 

Световната икономика може да изпадне в по-тежка рецесия, отколкото през 2009 година. Това заяви управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, предаде Ройтерс, цитира БНР.

По прогнози на Фонда се очаква възстановяване през 2021-а, но то ще бъде постигнато, само ако страните успеят да овладеят разпространението на коронавируса, както и да ограничат икономическите щети.

 | 

 

 

Международният валутен фонд (МВФ) e одобрил отпускането на 120,9 милиона долара на Киргизстан в помощ на страната в битката срещу коронавируса, предаде Ройтерс. Това е първият кризисен заем, одобрен от фонда от избухването на епидемията, посочва БТА.

По-рано тази седмица управляващият директор на МВФ Кристалина Георгиева каза, че над 80 страни са поискали от фонда спешна финансова помощ за борба с коронавируса, отбелязва Ройтерс.

 | 

 

 

Първият заместник на управляващия директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева напуска поста си. Дейвид Липтън си отива в края на февруари, съобщава БТА и допълва, че това е първата голяма кадрова промяна в екипа на българката, която пое управлението на МВФ през октомври 2019 г.

От изявление на МВФ става ясно, че оттеглянето на 66-годишния Липтън, чийто мандат трябваше да продължи до септември 2021 г., е в контекста на промените, които Георгиева прави в ръководния екип.

 | 

 

 

България не трябва да изостава от зелените политики, предупреди  управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева в ефира на "Хоризонт".

По думите ѝ нисковъглеродната икономика ще даде нов тласък на инвестициите и ще спомогне за създаването на нови работни места.

Categories:

 | 

 

Преди 10 години Сергей Станишев спря проекта „Белене“ и съсипа възможността България да укрепи позициите си на газов лидер и гарант в Европа, като тук повтори определението с новия си мандат през 2015 и, разбира се, беше награден с поста „президент на ПЕС“, където губеше избори след избори със същия ентусиазъм, с който ги губеше и в България, пише новини.бг.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби