ябълки

 | 

 

Учени от Испания заявиха, че ябълките с петна и загнило са много опасни. Това се отнася и за други плодове, но в по-малка степен.

Вярно ли твърдението на учените?

Често върху ябълките се образуват загнили зони, които постепенно се увеличават по ширина и на дълбочина, прониквайки до сърцевината на ябълката. 

Какво да правим в такива ситуации? Малките петна често се игнорират и изяждат. Друг път се изрязват. Трети биха предпочели направо да ги изхвърлят, а други ги прилагат в кулинарията под формата на пайове или сладкиши. 

Categories:

 | 

 

Червените ябълки може да изчезнат от пазара съвсем скоро, а „виновник“ за това ще бъдат климатичните промени, предава BBC.

Цветът на ябълката идва от нивата на определени гени в кората й, установиха учените. Дейвид Кейни, изследовател на растения и храни от Нова Зеландия, обясни, че наборът от ензими работи за превръщането на определени молекули в пигменти, наречени антоцианини.

Categories:

 | 

 

Уелската поговорка гласи: Една ябълка на ден държи лекаря далеч. Всъщност най-популярният плод на планетата и един от най-старите, отглеждани от човека, си спечели репутация на „основен“ продукт в ежедневната диета. 

Днес нито една препоръка за здравословна диета и една-единствена детокс програма не могат да се направи без райския плод. 

Apple насърчава загубата на тегло

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби