гражданска отговорност

 | 

 

 

Приходите на застрахователите от задължителната за шофьорите полица "Гражданска отговорност" намаляват, показват данни на Комисията за финансов надзор за пазара през 2020 г.

Явно заради кризата много собственици на коли са решили да не ги застраховат. Част от колите без застраховка сигурно не се използват, но останалите продължават да вървят по пътищата.

Приходите на застрахователите от полицата "Гражданска отговорност" на автомобилистите за цялата 2020 г. са 1,079 млрд. лв. Те са с над 10 млн. лв. по-малко спрямо предходната година.

Categories:

 | 

 

 

Коронакризата е довела до поевтиняване на задължителната застраховка "Гражданска отговорност" за автомобилистите през последните месеци.

 

По-малкото катастрофи вследствие на намаления пътен трафик доведе до спад от над 10% в цените на повечето застрахователи.

За София, която е най-рисковият за шофиране град, през първото полугодие застраховката е намаляла с близо 40 лева за най-масовите автомобили, показва сметката на "Монитор".

 

Categories:

 | 

 

 

Бypгac, Kъpджaли, Cмoлян, Xacĸoвo, Cтapa Зaгopa, Ямбoл и Coфия-oблacт ca oблacтитe y нac, в ĸoитo cĸлючвaнeтo нa зaдължитeлнaтa зacтpaxoвĸa "Гpaждaнcĸa oтгoвopнocт" излизa нaй-eвтинo пpeз мeceц мapт.

 

Toвa пoĸaзвaт дaнни нa oт пpoyчвaнe, ocъщecтвeнo oт 24іnѕ.bg - oнлaйн плaтфopмa зa зacтpaxoвĸи нa лицeнзиpaния зacтpaxoвaтeлeн бpoĸep "Бpoĸep Инc", пише money.bg.

 

Categories:

 | 

 

 

Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) предлага отпадане на стикера, предназначен за удостоверяване на наличието на сключена застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите.

Categories:

 | 

 

Системата “бонус-малус”, по която ще се определя цената на “Гражданска отговорност”, действа като игра на късмета, научи vesti365.

Дори човек да шофира предпазливо и през последните 10 години не е причинил катастрофа, ако има лошия късмет да го снимат с превишена скорост, години наред ще плаща по-висока цена за задължителната застраховка.

Например за превишение на скоростта с 21-30 км\ч. в населено място проектът на системата “бонус-малус” предвижда три наказателни точки за шофьора.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби