вино

 | 

 

 

От днес влиза в сила новата, по-ниска ставка за виното и бирата, сервирани в заведения. Те ще се облагат с данък върху добавената стойност от 9% вместо досегашните 20%.

 

След като от първи юли по-ниската ставка е валидна за храните и безалкохолните напитки в ресторантите и при кетъринг услугите, сега тя се разширява и върху виното и бирата с поправки, приети в последните дни на работата на депутатите преди им лятната ваканция. Разширяването на 9-процентното изключение бе договорено на коалиционен съвет.

 

 | 

 

 

Под звуците на музика, жени в дълги до нозете хитони нощем танцували по тракийските хълмове и се наслаждавали на божествената напитка, наречена вино. Танцът им бил екзалтиран, а виното било едно от най-хубавите в древния свят, защото се правело... в Тракия. Тези боговдъхновени жени, последователки и спътници на Бог Дионис, са Басаридите.

 

Categories:

 | 

 

 

Пловдивска компания се грижи за над 1000 декара собствени лозови масиви, за да отгледа гроздето за своите вина. Те се намират в района на Хисаря, който е известен с чистия въздух и липсата на предприятия в района.

 | 

 

 

Кайли Миноуг планира да пусне собствената си марка вино до края на тази година.

Съобщава се, че певицата има желание да подреди по рафтовете алкохолната напитка с нейното име преди парти сезона, така че води разговори с няколко производители по целия свят с надеждата да намерят заедно перфектния вкус за начинанието й.

 | 

 

 

Освен на китайската икономика, коронавирусът вече нанася поражения и на българската търговия. Епидемията попречи на България да увеличи сериозно износа си на вино за Китай. В момента на китайски пристанища стоят 12 контейнера със 180 000 бутилки наше вино. Това съобщи в Пловдив шефът на Изпълнителната агенция по лозата и виното инж. Красимир Коев. 

 | 

 

Над 10 души са починали и стотици са натровени на коледни тържества във Филипините.

Най-малко 11 души са починали, а повече от 300 са в болница, след като са пили домашно вино от кокосови орехи. Натравянията станали в две провинции южно от Манила, като всички са свързани с употребата на питие, което местните наричат „Ламбаног”. То е много популярно по коледните празници и други тържества.

Categories:

 | 

 

Добре дошли тук, където няма нужда да се чувствате виновни, че обичате виното. И където ще получите научни доказателства, че напитката на боговете е полезнa за вашето физическо, емоционално и психично здраве.

Categories:

 | 

 

45-годишната Луиз Макгил от окръга Дърам, Англия, не се грижеше твърде много за здравето си и не обръщаше внимание на тревожните сигнали, които тялото й подавало. И такова поведение не би могло да остане без последствия.

Жената се опитала да прегърне необятното, дълго време не работила, отгледала две дъщери, грижела се за съпруга си, пише блиц.

В резултат на това била толкова изтощена, че заспивала, щом седне. Луиза, както много жени се занимавала повече с благополучието на близките, отколкото от нейното собствено.

Categories:

 | 

 

Американски учени твърдят, че червеното вино ще помогне на астронавтите да избегнат атрофията на мускулите, докато летят до Марс, предаде Frontiers in Physiology.

Според лекарите, основното "подмладяващо" вещество на червеното вино е ресвератрол. То защитава мускулите на бозайниците при ниско ниво на гравитация или отсъствие на такова.

"Ако човек живее само три седмици в космоса, обемът на мускулите в краката му ще бъде намален с около една трета", казват експерти.

Categories:

 | 

 

Крадци обраха винарна на луксозен ресторант в Париж като са задигнали повече от 150 бутилки първокласно вино, съобщи Би Би Си, цитира БТВ. Общата стойност на бутилките може да варира между 400 хил. и 600 хил. евро, пише novini.bg.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби