ВиК

 | 

 

 

Казусът с водата в Брестовица продължава да притеснява местните жители. Въпреки уверенията от ВиК - Пловдив, брестовичани не смятат, че водата е безопасна за тях и становището, че взетите проби са в норма - въобще не отговаря на истината.

 

Жители на селото се свързаха с редакцията на Glas.bg, за да информират каква е ситуацията от първо лице.

 

Първо нека припомним част от информацията на ВиК, която бе разпространена в медиите.

 

Categories:

 | 

 

 

Отделяне на функциите и правомощията на Комисията по енергийно и водно регулиране, свързани с водоснабдяването и канализацията, в самостоятелна структура с работно име Комисия за регулиране на ВиК услугите. Това е една от идеите, която може да залегне в проекта на Закон за водоснабдяването и канализацията, върху който МРРБ работи, съобщиха от министерството.

 

Categories:

 | 

 

 

Довеждащият водопровод за Шумен и Търговище от язовир "Тича" отново аварира. На сухо от снощи са и доста по-малки селища от двете области, вклюително Велики Преслав. Ако ремонтът не се усложни, водата ще бъде пускана поетапно в полунощ, пише "Сега".

Categories:

 | 

 

 

Досъдебно производство за престъпление по чл. 343 ал. 1 от НК е започнато от сектор "Разследване престъпления по транспорта" на ОДМВР Пловдив.

44-годишен водач на товарен автомобил "ДАВ", собственост на "Водоснабдяване и канализация" - Пловдив е причинил верижно ПТП на Източно - обходен път, заради неспазване на дистанция. Сигналът за инцидента е подаден в обедните часове на 26 март.

Categories:

 | 

 

 

След вчерашните валежи в планината, южния вятър и топлото време, днес отново е регистриран рекорден приток в язовир "Студена", съобщи общинският пресцентър.

В язовира постъпват по 1 641 л/сек. вода, разходът е 236 л/сек. Обемът на водоема е 4 355 000 куб.м.

Categories:

 | 

 

 

40% от водовземните съоръжения към ВиК дружествата работят без разрешително. Това обяви екоминистърът Емил Димитров след правителственото заседание в четвъртък. „Водовземните съоръжения на ВиК операторите за питейно-битовите води са 7400 броя. 40% от тях се използват без издадено разрешително и ние трябва да ги затворим. 60% пък нямат определени санитарно-охранителни зони“, каза Димитров.

 | 

 

 

ВиК Хасково започна акция по прекъсване на незаконно присъединили се абонати към мрежата в квартал "Република".

Мерките обаче не могат да решат проблема, защото къщите са незаконни, липсват водомери, глобите не се заплащат, а дни след акцията незаконните връзки отново се възстановяват.

Десетки къщи в квартал "Република" ползват незаконно вода. Затова ВиК започна акция по прекъсване на връзките към мрежата, обясни Лоско Лозев от дружеството:

Categories:

 | 

 

 

"Враца, Габрово, Бургас, Стара Загора – има ВиК, които работят перфектно. Водосборовете са им далеч, но въпреки това управлението им е много добро, с великолепни ръководители" - това заяви пред Би Ти Ви министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

Categories:

 | 

 

 

Намерението ни е да обновим цялостно асфалтовото покритие, а отстрани да монтираме нови тротоари и бордюри, каза кметът Димитър Николов

В понеделник, 3 февруари, започва поетапен ремонт на две основни пътни артерии в град Бургас - бул. "Булаир" и ул. "Транспортна", съобщиха от пресцентъра на Общината.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби