Красимир Вълчев

 | 

 

 

Образователният министър Красимир Вълчев отчете, че към днешна дата 172-ма ученици и 165 учители са заразени с COVID-19.

 

"Между 5 и 6 дневно са заразените ученици, за учителите е малко над средния процент", разясни той и посочи, че карантинираните са 0,5% от всички ученици, което означава, че 99,5% от децата учат.

 

"Целта ни е да се учи максимално присъствено. Трудно намираме правилната формула между правото на образование и правото на здраве, но мерките трябва да се спазват", настоя Вълчев.

 

Categories:

 | 

 

 

Образователният министър Красимир Вълчев обяви, че учебната година ще тръгне присъствено за всички училища в страната.

"Всяко училище ще има свой собствен списък от мерки, заради броя ученици, смени. Осъзнаваме, че ние не сме се сетили за всички, има и по-добри, ще разчитаме на взаимопомощта между училищата. Задължителни ще бъдат обаче здравните мерки.

Categories:

 | 

 

 

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще дадат съвместна пресконференция, посветена на темата за подновяването на работата на детските градини, съобщи пресцентърът на правителството.

 

Събитието ще се състои днес, 19 май, от 11.00 часа в Министерския съвет.

 

До дни трябва да стане ясно кога ще отворят детските градини и за колко деца ще има място в тях.

Categories:

 | 

 

 

„Няма съмнение, че учениците ще се върнат в класните стаи, но и няма съмнение, че ще продължи обучението в електронна среда. Всяка една грипна ваканция оттук нататък ще бъде работа в електронна среда”. Това каза образователният министър Красимир Вълчев пред БНТ.

 

Образователните системи през следващите години ще продължат това, което започна да се случва – да търсят ефективния микс между електронно и присъствено обучение. В момента голяма част от студентите и преди пандемията работиха с електронни платформи, коментира Вълчев.

Categories:

 | 

 

 

Министърът на образованието Красимир Вълчев предлага 4476 студенти, които ще бъдат приети в приоритетни и защитени специалности в университетите, да бъдат освободени от такси за обучение. Това съобщава МОН на сайта си.

 

Образователният министър информира, че предложеният списък на приоритетните професионални направления и защитени специалности към проекта на постановление е изготвен съобразно недостига на специалисти на пазара на труда към настоящия момент.

Categories:

 | 

 

 

Никой не препоръчва балове на този етап. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев. „Министерството по никакъв начин не регулира подготовката за баловете. Много се надяваме децата да могат да се съберат, дали през юли или по нататък“, добави той, като подчерта, че към момента за конкретни дати не може да става въпрос.

 

Кандидатстудентските програми ще бъдат през юли месец. Всяко висше училище е индивидуално и според зависи от програмата ще се прецени дали да бъдат удължени сесиите.

Categories:

 | 

 

 

Учебната година да приключи дистанционно, а учениците да бъдат в училищата за провеждане на изпитите. Това решиха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, членовете на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в образованието и представители на родителски организации, съобщават от МОН.

Датите за изпитите ще бъдат конкретизирани в следващите дни при вземане предвид развитието на епидемиологичната обстановка в страната и постъпващите в Министерството становища.

Categories:

 | 

 

 

Има вероятност учебната година да бъде удължена чак до юли, заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Същевременно министърът на образованието добави, че ако до 21 април се възстановят учебните занятия, отучването ще бъде минимално.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби