контрабанда

 | 

 

 

Служители на Трето РУ в Пловдив са открили 3640 къса цигари без бандерол при проверка на сергия на плодове и зеленчуци на улица „Ален Мак“ 1.

 

В хода на специализираната акция за противодействие на търговията с акцизни стоки е задържан 58 годишен пловдивчанин, който е собственик и продавач на сергията. Мъжът, който е криминално проявен по линия кражби, държал цигарите под тезгяха на метална сергия и ги предлагал само на „проверени“ клиенти, които се спирали да пазаруват от него.

Categories:

 | 

 

 

За контрабанда на упойващата трева кхат през границата на България - на Летище Варна са били задържани четири израелки.

Количеството на тревата, включена в списъка със забранените високорискови наркотични вещества, е 93 кг, поставена в пет туристически куфара.

Стойността на внесената в страната ни трева е за около 3 млн. лева, съобщиха от Окръжната прокуратура във Варна

Стойността на дрогата на дребно е за около 3 млн. лева.

Categories:

 | 

 

 

Въпреки ограниченията по границите трафикът на ментета продължава. Освен маркови дрехи обаче пандемията доведе и до нов вид нарушения.

Стотици хиляди медицински изделия бяха заловени през последните месеци по граничните ни пунктове. Най-голям традиционно е трафикът на контрабандни стоки през ГКПП „Капитан Андреево”.

Categories:

 | 

 

 

400 кг тютюн и 12 000 къса цигари са иззети в хода на спецоперация срещу контрабандата на акцизни стоки.

В акцията, проведена тази нощ са участвали служители на икономическа полиция и специализирани полицейски сили. На територията на земеделска площ близо до 4-ти км, посока Пазарджик, е установено помещение с машина за рязане на тютюн и 400 кг. тютюн-на бали и ситно нарязан.

Categories:

 | 

 

 

Задържаха над 20 000 кутии с цигари на пунктове при Русе, Видин и Силистра в рамките на 20 дни. Митническите служители на ГД „Митническо разузнаване и разследване“ открили цигарите, укрити в превозни средства, излизащи от страната през граничните пунктове с Румъния при Русе и Видин. По–голяма част от тютюневите изделия са иззети, тъй като е направен опит да се пренесат през държавната граница без да са придружени от необходимите акцизни документи. На нарушителите са съставени актове.

 

Categories:

 | 

 

 

Митнически служители са открили и иззели недекларирани 470 940 лични предпазни средства: шлемове, маски от плат, ръкавици, както и близо 50 000 дрехи, спортни обувки, дамски чанти и ключодържатели, със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост, съобщиха от Агенция „Митници”.

 

Categories:

 | 

 

 

Голямо количество нарязан тютюн без бандерол задържаха служители на отдел “Икономическа полиция” при специализирана операция днес.

 

220 кг тютюн е намерен в багажника на автомобил „Мерцедес”. Това съобщиха от пресцентъра на полицията в морския град.

Categories:

 | 

 

 

148 000 недекларирани защитни маски бяха открити в камион с дрехи и обувки на граничния пункт с Турция "Капитан Андреево".

Товарният автомобил е пристигнал на пункта от Турция и според представената транзитна декларация е превозвал стоки от Турция за Словакия. При извършената щателна митническа проверка митническите служители откриват недекларирани в представените митнически документи 31 кашона, съдържащи 148 000 броя защитни маски за лице, във фабрични опаковки.

Categories:

 | 

 

 

Митнически служители откриха и задържаха на митнически пункт "Капитан Андреево" 600 кутии, 1400 блистера и 1800 пакетчета контрабандни лекарства за ветеринарна употреба на стойност 44 563 лева, съобщиха от Агенция "Митници".

Недекларираните лекарствени средства са били открити при проверка на излизащ от страната към Турция товарен автомобил. Превозното средство е било без товар.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби