Пампорово

 | 

 

 

Битови отпадъци от хотели, които са си заустили отпадните води в канализацията под главния път на входа на Пампорово, са една от причините за запушването на шахтата. Припомняме, че участъкът се бе превърнал в ледена река.

 

Заради бликналата вода пътя към Пампорово беше затворен в понеделник, а днес е проходим в едната лента.

Categories:

 | 

 

 

Първите снежинки паднаха от небето над Пампорово. Планинският курорт е първият у нас, в който заваля сняг. Повече валя тази нощ на връх Снежанка. Макар снежната покривка да е незначителна, тя зарадва туристите, които са решили да избягат за един ден от града и да пренощуват в планината. 

Categories:

 | 

 

 

Със снежна покривка осъмнаха високите части на Родопите.

Сняг валя през нощта в зимния курорт „Пампорово“ и в град Чепеларе, на проходите „Рожен“, „Превала“, както и в някои високопланински населени места в област Смолян, съобщи БТВ.

Снежната покривка по високите места надхвърля 5 см. Близо 10 см нов сняг натрупа в Пампорово, съобщават от Планинската спасителна служба.

Categories:

 | 

 

 

Ски зоната в Пампорово затвори заради коронавируса.  На ски пистите в курорта няма да се допускат туристи от 17 март до 29 март включително.

От ръководството са взели това решение във връзка с въведеното извънредно положение в страната и с оглед на опазването на здравето на всички туристи.

Ски зоната в Банско също ще бъде затворена и няма да се допускат повече скиори. Това решение взе преди минути общинският кризисен щаб, съобщи кметът Иван Кадев. 

Categories:

 | 

 

 

На 3-ти март по традиция за четвърта поредна година ще се проведе „Голямото ски спускане със знамена и носии“, с което ще бъде отбелязан националния празник. Ежегодно събитието се радва на все по-голям интерес и в него се включват хиляди хора от всички краища на България. 

Categories:

 | 

 

 

От 9 март в Пампорово влизат в сила нови, по-ниски цени на лифт картите с намаление до 30%, както и множество други отстъпки на различни услуги в курорта, научи Glas.bg. Петзвездните хотели също ще предложат на гостите на Пампорово топ настаняване в курорта по специални мартенски пакети с 30% отстъпка. 

Categories:

 | 

 

 

 

Автобус, превозващ деца, е закъсал точно преди курорта Пампорово на бензиностанцията на "Петрол". Това съобщи заместник - областният управител на Смолян Адриян Петров, цитиран от Радио Пловдив. 

Той заедно с екипите на Пътна помощ са на място за да помогнат за освобождаването на автобуса. Рейсът е бил без вериги в зимните условия.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби