АПИ

 | 

 

 

Стотици дупки зейнаха на магистрала "Тракия", в участъка между Карнобат и Бургас след последните дъждове.

 

Така е във всяка една от трите ленти, в двете посоки на движение. Дупките са дълбоки по 4-5 сантиметра.

 

 

 

Според експерти това се дължи на разрушаване на горния износващ слой.

 

Categories:

 | 

 

 

Временно движението по път I-1 Симитли-Железница в тунел "Железница" трябва да се осъществява с повишено внимание поради аварийно прекъсване на електрозахранването, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Categories:

 | 

 

 

Стотици шофьори споделят из форумите в интернет за блокирани пътища в северната част на страната, след като снощи дъждът премина в сняг.

Пътят на Бяла е затворен. Не пускат нищо и няма и да пускали, докато не "изчистели", пишат изнервени водачи.

Други от тях споделят, че от часове е блокиран изходът от Русе, посока към София.

Categories:

 | 

 

 

Пътищата в страната са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция "Пътната инфраструктура" (АПИ), но след снеговалежите вчера и тази сутрин трябва да бъдем внимателни на пътя, защото има заледявания.

 

Ограничение за движение в Прохода на Републиката беше въведено снощи - забранено бе преминаването на камиони над 12 тона.

Categories:

 | 

 

 

Отсечката преди Червена вода по пътя Русе-Кубрат осъмна с надписи „С любов към АПИ”, „срам” и оградени с бяла боя дупки. Ремонт на този път се чака от години, но досега остава само на ниво обещания.

 

Хората, които живеят в населените места между Русе и Кубрат, вече няколко пъти излизаха на протести и блокираха пътната отсечка с искане да се ремонтира пътя. След като това не се случи, са решили да изразят отношението си към Пътната агенция по нестандартен начин, съобщи Нова.

 

Categories:

 | 

 

 

До 3 април се ограничава движението на всички моторни превозни средства по път I-5 през прохода „Шипка“ (между 154-ти и 183-ти километър). Заради снеговалежите в последните дни се налага удължаване на временната организация на движение. Това е необходимо, за да може обходът на Габрово - път III-5004, да се свърже чрез кръстовище с първокласния път, съобщават от АПИ.

Трафикът по път I-5 се пренасочва по следните обходни маршрути:

Categories:

 | 

 

 

Над 340 машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж. Няма въведени ограничения по републиканската пътна мрежа заради започналите през нощта валежи. Без ограничение за всички превозни средства е преминаването през високопланинските проходи, с изключение на прохода “Шипка”, по който през миналата седмица бе спряно преминаването заради изграждането на връзката на обхода на Габрово с първокласния път I-5.

Categories:

 | 

 

 

Днес имаме провал с тол системата и настояваме за оставки в кабинета, обяви зам.-шеф на ПГ на БСП - Лява България Георги Свиленски. 

„В забъркания хаос днес имаме провал с тол системата. Няма какво да ни убеждават, че ъпдейтвали на 6-ия, на 8-мия час. Какво правиха от АПИ не е ясно с тестването? И колко време ще продължи това ъпдейтване или всеки ден по три пъти ще спира системата?“, попита Свиленски.

 | 

 

 

Камерите на тол системата, които се намират на републикански пътища в населените места, не се използват за контрол и правоприлагане за платени е-винетки или тол такси. Това съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

От АПИ поясняват, че тези камери имат допълнителни функции - данните от тях служат за подпомагане на борбата със сивия сектор в транспортната дейност, както и за мониторинг на трафика. Камерите наблюдавали и движението на тежкотоварните превозни средства по отношение на пътната безопасност.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби