заведения

 | 

 

 

Заведенията на закрито ще отворят от 1 юни, а 23 плажа у нас ще предлагат чадъри и шезлонги на нулеви цени, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя обясни, че предстои всички 132 плажа у нас, които са с договор за концесия или наем, да бъдат подробно изброени, съобщи БТВ.

 

Ще бъде изработено и мобилно приложение, което да показва какви са цените и заетостта на даден плаж в България.

 

Categories:

 | 

 

 

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започвана масови проверки в ресторантите и заведенията за спазване на противоепидемичните мерки.

 

Три са най-важните изисквания, които всеки собственик трябва да изпълни – дистанция, лични предпазни средства и хигиена, каза пред БНР д-р Любомир Кулински, директор на дирекция "Контрол на храните" в Агенцията по храните.

 

Categories:

 | 

 

 

Българската асоциация на заведенията прогнозира фалит на около 50 процента от бранша и настоява за спешна среща с отговорните институции за определяне на работещи незабавни икономически мерки, съобщиха от организацията.

Асоциацията изразява загриженост, че вече месец от началото на кризата с COVID-19 липсват адекватни мерки за подпомагане на малкия и среден бизнес в бранша.

 | 

 

По време на активния летен сезон по морето и в планинските места за отдих нерядко се наблюдава завишаване на цените. Това съобщиха от пресцентъра на Комисията за защита на потребителите (КЗК), пише блиц.

„Всички са наясно, че когато отидат на почивка, цените в курортите ще са по-високи в сравнение с тези в традиционно обитаваните от тях места. В условията на пазарна икономика ценообразуването е свободно.

Categories:

 | 

 

Ц ената на бутилка минерална вода в заведение в черноморския курортен комплекс „Албена” беше намалена от 11 лв. на 1 лв. след като снимки на касови бележки предизвикаха буря от възмущение в социалните мрежи, съобщава NOVA.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби