градски транспорт

 | 

 

 

Екшън като на кино се е разиграл преди минути във Враца, съобщи bulnews.

 

Жена е извадила зареден пистолет и е заплашила бременна в тролей №2 на спирката на бл. 26 в ж.к. "Дъбника".

 

Според очевидци двете се скарали в тролея, след което около 40-годишната взела пистолета от чантата си и ѝ го показала с цел да я стресне. След като слезли от градския транспорт, тя го насочила към бъдещата майка и ѝ казала, че ще я гръмне.

Categories:

 | 

 

 

9 предупредителни протокола са съставили служителите на "Общинска полиция" във връзка с изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев за носене на маски в градския транспорт. Това съобщи началникът на сектора главен инспектор Костадин Костов. Проверките са продължили през целия вчерашен ден по всички линии в 137 автобуса.

 

Categories:

 | 

 

 

 

Общинска полиция започна масови проверки в автобусите от градския транспорт. В хода на акцията, която стартира от 23 юни униформените следят за задължителното носене на предпазни маски в превозните средства от обществения транспорт. Само в рамките на днешния ден са проверени 219 автобуса, пътуващи по линии в града.

 

Categories:

 | 

 

 

Гражданите, които използват масовия обществен градски транспорт, от понеделник няма да купуват билетите от кондуктори, а само от монтираните в автобусите автомати за продажба на билети. Това съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“.

 

Директорът на общинското предприятие инж. Пламен Вълков припомни, че решението за това беше взето по-рано през седмицата на среща на заместник-кмета по транспорт Тодор Чонов с представители на фирмите превозвачи.

 

Categories:

 | 

 

 

Сингапур въведе забрана да се говори по телрефона в обществения транспорт. На гражданите също така не им се позволява да общуват помежду си. Властите имат за цел да ограничат до минимум предаването на новия коронавирус от човек на човек на обществено място.

 

 | 

 

 

Градският транспорт в София ще продължи да се движи с намалено работно време вечер до края на юли. Както и досега градските линии ще работят до 22 ч, а крайградските - до 22,30 ч. Това решиха съветниците от транспортната комисия към СОС на извънредно заседание днес.

 

През този период Центърът за градска мобилност ще направи анализ на пътникопотока по всички линии. Ще се направи и актуализация на икономическата рамка, обясни зам.-кметът по транспорта Кристиан Кръстев.

Categories:

 | 

 

 

Масови проверки започват в столичния градски транспорт, за това дали пътниците носят предпазни маски. При необходимост ще съдействат и полицейски екипи. Пътник, отказал да сложи маска или шал, ще бъде принудително свалян и санкциониран. Екипът ни обаче засне шофьори, които не носят маски по време на работа.

 

Categories:

 | 

 

 

Нови мерки и в разписанието на градския транспорт в София заради извънредното положение. От вчера той работи със съкратено работно време - до 22 часа. Има и закрити линии.

Директорът на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев каза за БНТ, че три линии на градския транспорт са спрени, извън нощния транспорт - автобус 58, автобус 306 и автобус 294.

Categories:

 | 

 

 

Градският транспорт в София ще се движи  с нов график от 8 април - до 22 часа. За крайградските линии последните курсове ще се извършват до 22,30 ч. Целта е да се оптимизират линиите и да се създадат условия за спазване на мерките в извънредна ситуация, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби