Елена Динева

 | 

 

 

В Специализирания наказателен съд беше внесено искане от Специализираната прокуратура за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Йоана Чолакова, съобщиха от съда.

Чолакова е бивш член на Съвета на директорите на „Нове Холдинг“ и е с повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група с ръководител Васил Божков.

Очаква се днес спецсъдът да разгледа мярката за неотклонение на сина на Васил Божков – Антон. Преди два дни той беше задържан с обвинение за участие в престъпната група на баща си за пране на пари.

 | 

 

 

Основният свидетел по делото срещу Васил Божков - съдружникът му в "Еврофутбол" Цветомир Найденов, е бил разпитван за пореден път, като сегашният му разпит е бил съсредоточен основно върху съпругата на Васил Божков Елена Динева. Това стана ясно в Апелативния специализиран съд, където предстои да се решава дали Динева да остане на свобода.

Categories:

 | 

 

 

Апелативният специализиран съд ще решава да остане ли на свобода Елена Динева, жената на бизнесмена Васил Божков.

Съдът ще заседава и по жалбата на намиращия се в Обединените арабски емирства Божков срещу наложеното му прокурорско задържане за 72 часа.

 Освен Божков, отмяна на задържането си е поискал и бизнес партньорът му Георги Попов.

За двамата отделно има искане от прокуратурата да бъдат екстрадирани по обвинения - Божков за ръководство, а Попов - за участие в организираната престъпна група, действала почти шест години.

 | 

 

 

"Имах възможност да напусна страната, но нямах желание", това заяви в своя защита жената до Васил Божков в съда.

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че Елена Динева, която от години живее на семейни начала с Божков, е задържана. Тя бе с повдигнати обвинения за участие в организираната престъпна група, ръководена от Божков.

БЛИЦ уточниха, че преди началото на делото Елена казала, че иска минерална вода и помолила да не бъде снимана. Въпреки това се появиха нейни снимки.

Categories:

 | 

 

 

Специализираният наказателен съд разглежда искане за постоянен арест на жената до Васил Божков, предаде репортер на Novini.bg.

Прокуратурата поиска Динева да остане в ареста, тъй като ѝ е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група. От обвинението смятат, че Динева може да укрие или унищожи доказателства по досъдебното производство и че може да въздейства върху разпитите на свидетелите.

Прокуратурата твърди, че участието на обвиняемата в организираната престъпна група датира поне от 1 януари 2014 година досега. 

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби