Народното събрание

 | 

 

 

Напоследък все по-силно започна да мирише на предсрочни избори. Това споделиха пред Lupa.bg хора от кухнята на властта. Според техните анализи се очаква през лятото правителството да хвърли оставка и през ранната есен да има предсрочни избори.

Най-силният аргумент в тази посока е фактът, че другата пролет – когато са редовните избори за Народно събрание – икономическата катастрофа в България вече ще е толкова дълбока, че сегашната власт няма да има никакви шансове да запази позициите си.

Categories:

 | 

 

 

“Радвам се, че депутатските заплати ще се даряват, а не просто да се замразяват“. Това сподели председателят на бюджетната комисия към Народното събрание Менда Стоянова пред Nova.

Средствата ще бъдат пренасочени към сметките на Здравното министерство, където ще бъдат използвани за борбата с коронавируса, потвърди Стоянова.

Categories:

 | 

 

 

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева свиква извънредно заседание на парламента в петък от 14 часа.

На него народните представители ще обсъждат решението за удължаване на извънредното положение до 13 май, актуализацията на държавния бюджет, както и промени в Закона за енергетиката и закона за извънредното положение.

Categories:

 | 

 

 

"Пожелавам бързо възстановяване на Хасан Адемов. Утре ще бъдат тествани всички народни представители. Позицията ми е, ако има други заразени - остават в карантина, здравите продължават работа, с маски и намален състав при обсъждане на законопроекти, гласуване в определен час, електронно или с полагане на подпис".

Това написа снощи в профила си във "Фейсбук" зам.-председателят на Народното събрание и депутат от ПГ на "БСП за България" Кристиан Вигенин.

Според него трябва да има тестове всяка седмица.

 | 

 

 

В Народното събрание процедурата за избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) стана повод за остра размяна на реплики и обвинения в задкулисие.

Малкият коалиционен партньор в управлението „Обединени патриоти” (ОП) оповестиха своя информация за предварителни договорки между ГЕРБ и ДПС

за подкрепа на кандидата на ДПС за член на Комисията за регулиране на съобщенията Ердинч Хайрула.

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби