Корнелия Нинова

 | 

 

 

Вече е ясно – БСП няма да състави кабинет и ще върне мандата още на 5 май, когато президентът ще го връчи на Корнелия Нинова.

Това означава, че след връщането му, президентът Румен Радев трябва да назначи служебно правителство, да разпусне Народното събрание и да насрочи нови парламентарни избори.

 

 | 

 

 

Ще предложим за обсъждане три възможности. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в Борисовата градина. Корнелия Нинова не каза какви са тези три възможности, но уточни, че ще се случи, каквото реши Националният съвет на БСП.

 | 

 

 

Веднага след като състоянието на Корнелия Нинова се стабилизира, тя бе изписана от болницата, където бе настанена миналия петък за лечение от COVID-19. Лечението ще продължи в домашни условия. Това съобщиха от левицата.

В идните дни Нинова ще възстанови работния си процес, като ще проведе онлайн заседания с Изпълнителното бюро на БСП и ръководството на Парламентарната група на „БСП за България“.

Categories:

 | 

 

 

Никога не съм снемал своята подкрепа от г-жа Корнелия Нинова и продължавам да я подкрепям в нейните усилия да превърне БСП в силна опозиция.

 

Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев във връзка със скандалите в левицата и смяната на неговия началник на кабинета Калоян Методиев след сбирка със социалисти.

 

Categories:

 | 

 

 

Председателят на БСП Корнелия Нинова не успя да събере подкрепа за прегласуване на взетото "на подпис" решение за датата на прекия избор и конгреса. “За“ гласуваха 71 от представителите на партията, а “Против“ и “Въздържали се“ се обявиха 73 от гласуващите. За сметка на това Националният съвет прие предложението на Георги Пирински за доклад и дискусия по насрочването на прекия избор и конгреса.

 

 | 

 

 

"Корнелия Нинова трябва да си отива, вредна е за партията, вредна е и за България". Това заяви Георги Гергов преди днешния Пленум на БСП, който е първият за столетницата след пандемията от коронавируса. Последното заседание беше в края на февруари.

 

Според него в лявата партия алтернатива винаги има.

 

Валери Жаблянов коментира идеята за всенародната подписка с искане за оставка на правителството „Борисов 3”. „Енергия за подписка БСП има, въпросът е в ефекта от нея”, каза той.

 | 

 

 

Днес министър-председателят се скри от вашите въпроси и се подигра с вашите тревоги. Щяхме да поставим питанията ви за бъдещето - уви, това не се случи. В дните на криза правителството създаде хаос, внушава страх и ви остави на произвола на съдбата. 

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, минути след като депутатите от ГЕРБ провалиха извънредното заседание на НС, на което трябваше да бъде изслушан премиерът Борисов. 

Categories:

 | 

 

 

Да се види как в държавите в Европа започват облекчаване на мерките и в България да започне поетапното им облекчаване. Това предложи пред Нова тв лидерът на БСП Корнелия Нинова. Според нея се създавал административен хаос и напрежение и даде за пример декларациите за минаване през КПП-тата на областните градове.

Categories:

 | 

 

 

Парламентарната република временно се отменя и се суспендира Конституцията на България - имаме живот на кредит, свобода под карантина, а утре влиза в действие диктатура.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебата за работата на Народното събрание по време на извънредно положение.

 | 

 

 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова разкри в телевизионно интервю по Би Ти Ви, че новият закон наказва хората и им прехвърля отговорности, а правителството не поема никакви. Дни по-рано левицата също подкрепи промените, предложени от Министерски съвет.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби