закон

 | 

 

 

Въпросът с премахването на палатковите лагери по ключови кръстовища в страната беше подробно обсъден на Коалиционния съвет в четвъртък. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

„Протестите много сериозно нарушават закона и то вече 30 дни и ограничават правата за свободно придвижване на гражданите в редица градове на България. Няма как изпълнителната власт и коалиционното управление да гледат безразлично това нарушение”, добави той, съобщи Нова.

Categories:

 | 

 

 

С поправките в Закона за здравето се дава опция да жалим актовете, свързани с карантината, на две инстанции по реда на Административно-процесуалния кодекс (АПК). Това става ясно от внесените от Министерския съвет нови текстове, с които ще се отмени извънредното положение на 13 май.

 

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева вече свика извънредно заседание на парламента на 8 май 2020 г. от 11.00 часа, а ден по-рано, на правна комисия депутатите ще гласуват промените.

 

Categories:

 | 

 

 

Заповедите на здравния министър Кирил Ананиев, с които се въвеждат предпазните мерки срещу разпространение на коронавируса, ще бъдат записани в закон. Това предвижда сценарият, по който юристите на правителството и управляващата коалиция подготвят излизането на България от обявеното извънредно положение на 13 май.

Categories:

 | 

 

 

Правописната реформа на българския език от 1945 г. следва линията, зададена от Лениновата реформа на руския език от 1918 г., и реформата на българския правопис от 1921 г., наложена от правителството на БЗНС.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби