доцент Ангел Кунчев

 | 

 

 

На 21-ви декември ще започне разхлабване на мерките, но те категорично няма да отпаднат, прогнозира главният здравен санитарен инспектор доц. Ангел Кунчев.

 

"Най-амбициозният план е да ги намалим с 30-35%. Много е трудно да се справим в такъв кратък срок – три седмици. Най-добрият вариант ще бъде да влезем в плато и да прекратим процеса на заболеваемост и смъртност. Ако пък го снижим – това също ще бъде успех", каза доц. Кунчев.

Categories:

 | 

 

 

Когато излезе положителен човек нормалното е разпитвайки го да се вземе решение за неговите контактни лица. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред Нова.

 

"Нямам информация да са се отзовали хора към този час. Определени резерви от хора са студентите от шести курс, пенсионирани служители и доброволци от Червения кръст, но при тази ситуация не са много хората, които искат да се отзоват.

 

Categories:

 | 

 

Здравните власти обсъждат въвеждането на задължително носене на маски на открито. Пред "Канал 3" главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев уточни, че мярката ще се отнася за местата, където се събират много хора. 

 

Според него не би трябвало да важи за планината и парковете. Поради минаването на 1000 новозаразени за 24 часа, са необходими мерки. 

 

Categories:

 | 

 

 

Не се предвиждат допълнителни или по-строги мерки за ограничаване на епидемията от COVID-19, ще се реагира според ситуацията по места, а мерките ще са регионални. Това заяви държавният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев по време на специализираната годишна конференция на Тревел Академи. Той добави, че туристическият сектор и основно хотелите, както и училищата са двата сектора, които са взели най-отговорни мерки и са реагирали най-адекватно, за да осигурят безопасност на своите клиенти и на учениците съответно. 

 

Categories:

 | 

 

 

Шлемът е по-подходящ за децата в училище, отколкото маските, тъй като не пречи на дишането. Всичко зависи от това как детето се чувства по-комфортно. За мен шлемът е по-подходящ, защото той не пречи на дишането, ако е удобен е съвсем лек и детето по-бързо свиква с него, настоя пред bTV доц. д-р Ангел Кунчев.

 | 

 

 

Доц. Ангел Кунчев коментира агресивността на COVID-19, високата смъртност, падането на средната възраст на положителните и опасностите, които ни дебнат през предстоящия есенно-зимен сезон в интервю за Монитор.

 

- Доц. Кунчев, променя ли се COVID-19 и на фона на другите страни висока ли е наистина смъртността, която отчитаме напоследък?

 

Categories:

 | 

 

 

Педиатрите и училищните власти ще получат списък от Експертния съвет по педиатрия, който съдържа диагнози - предпоставка някои от децата да учат дистанционно. Това съобщи главният държавен здравен инспектор и член на Националния оперативен щаб за коронавируса доц. Ангел Кунчев.

Categories:

 | 

 

 

Цялата седмица е с по-ниска заболеваемост, по-малкото случаи вървят към постоянна тенденция. Сравнени двете седмици – предишната и по-предишната - бележим спад с 32% на болните от коронавирус. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

Той посочи, че 2-3 седмици сме поддържали 1500-1600 случая, докато сега бележим спад. Вълната е преляла е Европа. Във Франция ръстът бил 106%, а в Хърватска 181%, съобщи БТВ.

Categories:

 | 

 

 

Руската ваксина срещу коронавирус не би могла да се ползва в Европа с такъв механизъм на пускане, с почти липсваща трета фаза на доказване на безопасност. Това каза днес пред журналисти в Сливен главният държавен здравен инспектор доцент д-р Ангел Кунчев, помолен да коментира казуса. "Много се надявам да са успели колегите, и за в бъдеще да покаже ефект, но трябват доказателства", каза още той.

Categories:

 | 

 

 

Доц. Ангел Кунчев предупреди, че вирусът вече се предава по-леко и сваля възрастта. В момента 10 души заразяват 11. Тенденциите очевидно са негативни, допълни той.

Правим всичко възможно да не достигнем ситуацията като в Испания и Италия с коронакризата, но ако хората не осъзнаят, че проблемът съществува реално и не ни е подминал, няма никакъв проблем да се случи това, каза той.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби