заповед

 | 

 

 

От утре, 15 февруари, се разрешава провеждането на присъствени учебни занятия за всички ученици от пети до дванадесети клас в паралелки, които са единствени в съответния клас на училището.

Това нарежда в своя заповед министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Categories:

 | 

 

 

Кефът няма цена. Неспазването на заповедта на здравния министър обаче може да има. Веднага след като стана ясно, че барове и дискотеки ще бъдат затворени креативни собственици намериха "вратичка" да продължат работа по един или друг начин.

 

Примери за това са дискотеки в Студентски град, които първи решиха просто да променят работното време и всичко да е наред. Другият случай, който набра много популярност, бе този в пловдивския бар "Сохо".

Categories:

 | 

 

 

Близо 8500 зрители ще могат да гледат на живо полуфиналния плейоф за класиране на европейското първенство между България и Унгария, който е утре от 21:45 чaса на Националния стадион "Васил Левски". Срещата на здравния министър Костадин Ангелов със спортния министър Красен Кралев, вицепрезидента на БФС Емил Костадинов и временния президент на БФС Михаил Касабов е приключила преди минути. На нея е взето решение за допускането на публика до запълването на 20% от капацитета на "Васил Левски" при спазването на задължителните мерки.

 

Categories:

 | 

 

 

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов издаде 3 заповеди във връзка с удължаването на извънредната епидемична обстановка до края на месец ноември, съобщиха от министерството на здравеопазването.

 

 

Със Заповед № РД-01-547/30.09.2020 г. за лица, пристигащи у нас от Украйна, се въвежда изискването за представяне на документ за отрицателен резултат от PCR тест. Изключенията са посочени в заповедта.

 

Categories:

 | 

 

 

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев издаде Заповед № РД-09-554/29.05.2020 г., с която се актуализират указанията за прилагане на противоепидемични мерки в спортни обекти и съоръжения при провеждането на спортни занимания. Те са съгласувани с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и трябва да бъдат спазвани от собствениците (наемателите) на спортните обекти, спортистите, треньорите, длъжностните лица и персонала на тренировъчните зали.

Categories:

 | 

 

 

Кирил Ананиев - министърът на здравеопазването е издал заповед, с която лечението в болница вече не е задължително, ако за лице на над 60 години или с придружаващи хронични заболявания бъде установено, че е заразено с коронавируса.

 

В предишна своя заповед от 14 май министър Ананиев разпореждаше задължителен болничен престой без значение от състоянието на заразения, съобщи Нова.

Categories:

 | 

 

 

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев издаде заповед, с която се разрешава подновяването на футболните първенства в Първа и Втора професионална лига на 05.06.2020 г. Мачовете ще се играят без публика, съобщават от Спортното министерство.

 

До стартирането на официалните срещи се допуска организиране и провеждане на подготвителен триседмичен период за въшкизстановяване тренираността на играчите:

 

 | 

 

 

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов издаде нова заповед, която разпорежда бъдещите предпазни мерки, за да бъде сведен до минимум рискът от заразяване с коронавирус в по-дългосрочен план.

Categories:

 | 

 

 

Министърът на здравеопазването актуализира заповедта, с която от утре, 6 май, на ресторантите, кафе сладкарниците, питейните заведения и тези за бързо обслужване се разрешава да работят с клиенти на откритите си търговски площи (градини, тераси и др.) при спазване на определени противоепидемични мерки.

 

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби