пловдив

 | 

 

 

19-годишен пловдивчанин е сложил край на живота си, като се е прострелял в главата. Трагедията се е разиграла вчера на стрелбището на ДАИКС в Кючук Париж. 

 

Тийнейджърът отишъл да стреля, но след като получил зареденото оръжие, вместо към мишената, той го насочил към главата си, съобщи TrafficNews

 

Categories:

 | 

 

 

Започва дългоочакваният ремонт на Жълтото училище в Пловдив.

 

Строителните дейности трябваше да стартират преди четири години, но промени в техническата документация и необходимост от още средства забавиха началото на реконструкцията, съобщи БНТ.

 

Историческата сграда, която е и паметник на културата, се ползва от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуства.

 

Categories:

 | 

 

 

Участък от пловдивския булевард "Марица -Север" е под вода - отново. Става дума за пространството под моста до ВИХВП. Това е видно от видео, публикувано от Емил Марков.

 

Мястото не необичайно. Там често се образува малко езеро всеки път щом завали по-сериозен дъжд.

 

Намиращите се в периметъра шахти не успяват да поемат водата и се налага капаците им да бъдат временно премахвани, докато се изтече събраната вода.

Categories:

 | 

 

 

Двама пловдивчани са арестувани, след като замеряли с яйца министърът на здравеопазването пред сградата на Областната управа в Пловдив.

 

Костадин Ангелов е посещение в Пловдив, за да се запознае със създадената организация в здравните заведения на територията на областта и предприетите мерки за ограничаване разпространението на COVID-19.

 

Той присъства на заседание на Медицинския щаб в Областна администрация.

 

В началото на брифинга, министърът направи и коментар по случая. 

Categories:

 | 

 

 

Районна прокуратура – Пловдив образува досъдебно производство във връзка с възникналия инцидент в Цар Симеоновата градина в гр. Пловдив на 27 септември 2020 г., при който по първоначални данни група непълнолетни лица замеряли с яйца и обиждали хора с различна сексуална ориентация.

 

Разследването се води за причиняване на лека телесна повреда по ксенофобски и хулигански подбуди - престъпление по чл. 131 ал. 1 т. 12 вр. чл. 130 ал. 2 от Наказателния кодекс, за което е предвидено наказание до 1 година „лишаване от свобода“ или „пробация“.

Categories:

 | 

 

 

Над 2000 собственици на кучета в Пловдив все още не са заплатили дължимата за 2020 г. такса от 30 лева. Това обявиха от дирекция „Екология“ към Община Пловдив. Така наречената „такса куче“ се заплаща в съответното районно кметство. От нея са освободени само притежателите на кастрирани кучета.

 

Събирането на средствата е важно, защото те се използват приоритетно за провеждане на различни инициативи за одомашняване на уличните кучета и овладяване на популацията им чрез кастриране.

 

Categories:

 | 

 

 

Със започването на новата учебна година децата отново стават активни участници в движението – пътуват с обществен транспорт, пресичат улици и кръстовища. Често невнимателни, забързани за първия учебен час или увлечени в разговор с приятели ще попадат в рискови ситуации на улицата.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби