КАТ

 | 

 

 

Нова измамна схема с глоби за пътни нарушения в Белгия и други европейски страни е пусната в оборот.

 

"Получих въпросното известие в писмо. На плика обаче липсва клеймо, адрес на изпращача и дата. Веднага разбрах, че е вид измама, защото от месеци заради пандемията и различните изисквания за карантина не съм напускал страната", разказва пред "Труд" потърпевш мъж от Велико Търново, който заяви, че ще съобщи за случая и на полицията.

 

Categories:

 | 

 

 

Държавата подхваща автомобилите с газови уредби, след като се оказа, че за половин година има бум на регистрациите на коли с бутилки - до юни до пунктовете са стигнали 305 000 МПС-та.

 

Почти като всеки българин Васил също предпочита да кара немски автомобил. Наскоро е монтирал газова уредба. Сега минава през пункта за първоначална проверка на системата.

 

Categories:

 | 

 

 

Правителството отменя взетото на 9 септември т.г. Решение за приемане на Закон за изменение и допълнение на Закона за движението по пътищата, съобщиха от Министерския съвет.

 

От кабинета припомнят, че с проекта на закон се предлагаше преминаване към едноетапно производство по търсене на административнонаказателна отговорност за редица нарушения на действащия Закон за движението по пътищата.

Причината за оттеглянето била "необходимост от допълнително съгласуване със заинтересованите страни".

 

Categories:

 | 

 

 

Нови 6 суперкамери на лов за джигити ще пуснат от КАТ на пътя. Устройствата ще заработят в края на седмицата. Разпределени са в шест областни дирекции – София, Бургас, Пловдив, Варна, Русе и Ловеч.

 

Целта е не толкова да се глобяват водачите, колкото да се осъществява превенция и да се налага дисциплина на пътя, обясниха от вътрешното министерство.

 

Щрак

 

Новите камери са от типа на триногата. Могат да се пренасят на различни шосета в зависимост от пътния травматизъм.

 

Categories:

 | 

 

 

"Пътна полиция" провежда акция за нередности и рискови ситуации до училища и детски градини.

 

"Акцията приключва днес, все още събираме данни за всички установени нарушения. От началото на месеца до 28 септември са установени над 150 000 нарушения. Най-честите от тях са свързани с техническа неизправност на автомобили, нарушаване на правилата от пешеходци и велосипедисти и т.н.", обясни пред БНТ инспектор Мария Ботева.

 

По думите й най-големите нарушители на пътя безспорно остават водачите на автомобили.

Categories:

 | 

 

 

До края на месеца Пътна полиция ще извършва засилени проверки на пешеходци и велосипедисти.

 

През следващите три дни ще се следи прецизно и за нарушители по магистралите. Полицаите ще вземат отношение за всяко нарушение, което засекат, съобщи на брифинг инспектор Мария Ботева - "Пътна полиция", ГДНП.

 

Categories:

 | 

 

 

Гражданите вече ще могат да договарят по-ниски глоби с КАТ, НАП и други контролни институции при първо нарушение и когато не са извършили престъпление.

 

Това решиха депутатите, които по-рано днес приеха на първо четене промени в Закона за административните нарушения и наказание.

 

В него бе записано, че гражданите, получили наказателни постановления за нарушения, ще могат да сключват споразумения с институциите, които ги издават и да договарят по-ниски глоби.

 

Categories:

 | 

 

 

Министерският съвет одобри проектозакон за изменение и допълнение на Закона за движението по пътищата, който цели да осигури необходимата бързина и своевременно реализиране на административнонаказателната отговорност за нарушения на правилата за движение по пътищата и по този начин ще позволи по-ефективно използване на ресурсите на Министерството на вътрешните работи за осъществяване на контрола за спазване на правилата за движение по пътищата. Това съобщиха от правителствената информационна служба. 

 

Categories:

 | 

 

 

Граждански протест е планиран за тази сутрин от 8 часа пред сградата на КАТ София.

Причината – поредното документирано нарушение, извършено от автомобила на баскетболния треньор и ръководител на футболния "Левски" Константин Папазов.

В призива за протест, разпространен чрез Facebook,  няколкостотин потребители са заявили присъствие, а хиляди други интерес към събитието.

Гражданите искат да бъде отнета шофьорската книжка на Папазов заради безбройните видеодокументирани нарушения. Те ще питат и за оставката на шефа на КАТ София.

Categories:

 | 

 

 

Интензивен е трафикът в последния от серията почивни дни.

 

Хиляди тръгват днес на път към дома след тридневната ваканция.

 

Очаква се този следобед на много места да има дълги колони от автомобили.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби