работа от вкъщи

 | 

 

 

Българският бизнес възнамерява хората да работят дистанционно между 2 и 4 дни седмично и в бъдеще, когато може би няма да има Covid-19. Това показват резултатите от проучване сред 250 български компании от 13 сектора.

Оказва се, че според 67% от компаниите 2021 г. няма да сложи край на работата от вкъщи и над две трети от служителите ще имат възможност да продължат да работят дистанционно. 79% от фирмите смятат, че бъдещият начин на управление ще бъде хибриден – комбинация от работа на живо - лице в лице, и от разстояние.

 | 

 

 

Работата от вкъщи намалява стреса, позволява повече време да се отделя за семейството и води до по-голяма продуктивност. Това става ясно от проучване на 7000 домакинства в Германия, които са работили от вкъщи по време на пандемията, пише "Гардиън", цитирани от Стандарт.

Заключението е, че много от анкетираните заявяват, че са имали положително преживяване. Мнозинство твърди, че работата от вкъщи е намалила нивата им на стрес, позволила е да се отделя повече време за семейния живот и е довела до по-голяма продуктивност.

 | 

 

 

Работа от вкъщи и гъвкаво работно време препоръча на бизнеса в средата на седмицата министърът на труда и социалната политика Деница Сачева като част от мерките да се ограничи разпространението на вируси и в частност на COVID-19. Такава беше препоръката и на Световната здравна организация (СЗО).

 | 

 

 

Гъвкава работно време и дистанционен труд могат да въвеждат работодателите като предпазна мярка за служителите си срещу разпространението на вируса COVID-19. Тези препоръки за организиране на работния процес е изпратило днес социалното министерство до всички национално представителни работодателски организации, съобщи ресорната министърка Деница Сачева.

За да защитят здравето на персонала си, работодателите могат да превърнат всички свободни помещения в нови работни места и да поставят вътрешни прегради между отделните работни станции.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби