МВР

 | 

 

 

Противоепидемичните мерки са за всички и ако има струпване на зрелостници, ще се съставят актове“. Това каза гл. инсп. Дарин Димитров от отдел „Охранителна полиция“ към ГД „Национална полиция“ на брифинг на бул. „Цариградско шосе“ във връзка с очакваното засилване на трафика в страната заради баловете, съобщи Фокус.

 

Categories:

 | 

 

 

От парламентарната група на "БСП за България" внесоха в Конституционния съд искане за обявяване на противоконституционност на новите текстове в Закона за електронните съобщения, които дават достъп на МВР до данните от мобилните устройства на гражданите, поставени под карантина.

От опозицията искат КС скоро да се произнесе дали приетите наскоро текстове са противоконституционни.

Categories:

 | 

 

 

Искам специално да благодаря на колегите от МВР за работата им по време на извънредно положение. Министър Маринов предложи по 650 лева награда за полицаите на първа линия, каза министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът нареди от днес да се започне изплащането им.

"С четири милиарда и половина ще помогнем на българската икономика", това заяви финансовият министър Владислав Горанов на извънреден брифинг в Министерския съвет.

Горанов представи нови варианти за помощ на бизнеса. Целта - преодоляване на икономическата криза. 

Categories:

 | 

 

 

От направените на случаен принцип на проверки на 9000 деклараци на КПП-тата са установени множество нарушения. 641 лица, които са посочили основание "отиване на работа" нямат сключени договори за трудова дейност.

80 лица са посочили, че отиват на работа, а всъщност са безработни. Полицаите не са сложени на КПП-тата за подигравка. Това заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов по време на брифинг относно мерките за сигурност, които ще се вземат за Великден.

Categories:

 | 

 

 

Временно е забранено влизането на територията на Република България на всички граждани на трети страни през всички гранични пунктове с въздушен, морски, железопътен и автомобилен транспорт, информират от МВР, предаде БТА.

Categories:

 | 

 

 

Има ли сме какви ли не случаи, имаше и писмен въпрос до мен: "Мога ли да видя гаджето си?". Официално писмо. Ясен е какъв е отговорът. Всичко, което се прави, е да се предотврати разпространението на тази зараза. Това ни е основната цел - да предотвратим безцелното пътуване. Иначе, ако човек иска да заблуди системата, винаги ще намери начин, а и българите сме царе на това, коментира главният секретар.

Categories:

 | 

 

 

Пловдивчанин изпуши на брега на река Марица най-скъпата цигара в живота си. Тя му осигурила глоба от 5000 лева, съобщи Нова телевизия.

Мъжът слязъл да запали пред входа, защото няма тераса, но се преместил, за да няма контакт с хората наоколо. Секунди след това бил санкциониран, заради забраната да се посещават паркове и градини.

„За да спазя един от законите, явно съм нарушил друг. Излизайки от входа видях, че има медицински лица и пациенти и реших да спазя дистанция“, каза глобеният Любомир Яньов.

Categories:

 | 

 

 

Телефонните измамници измислиха нов начин как да припечелват в условията на пандемията от коронавирус.

Властите съобщават за няколко сигнала, подадени до тях от граждани. Добрата новина е, че засега няма нито един регистриран успешен случай на такава измама.

За да се сведат до минимум такива случаи, от МВР вече са започнали активна работа с мобилните оператори и банкови институции в страната.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби