аптекар

 | 

 

 

Софийската районна прокуратура образува досъдебно производство по сигнал за продажбата в столична аптека на предпазни маски за лице на цена 10 лева за брой.

Делото е след сигнал на тел. 112 от клиент на аптеката на бул. „Янко Сакъзов“ 86 в София. Той се шокирал, когато му били поискани 10 лева за една маска. 12 излизали 120 лева.

На място веднага отишли служители на Пето районно управление в столицата. Те лично се уверили, че търговецът продава една маска за 10 лева.

Categories:

 | 

 

 

Клиентите в аптеките купуват всякакви лекарства, включително и такива по лекарско предписание, в по-големи количества от обичайното. Това заяви в предаването „Здравей, България“ председателят на Асоциацията на собствениците на аптеки Николай Костов.

Той допълни, че обмисля да наложи ограничения в броя на закупуваните опаковки с медикаменти, за да има за повече хора. „Има достатъчно лекарства за хора с диабет и сърдечни заболявания. Това ограничение, което ще въведем, ще даде възможност на повече хора да си ги закупят“, успокои Костов.

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби