глоби

 | 

 

 

Гражданите вече ще могат да договарят по-ниски глоби с КАТ, НАП и други контролни институции при първо нарушение и когато не са извършили престъпление.

 

Това решиха депутатите, които по-рано днес приеха на първо четене промени в Закона за административните нарушения и наказание.

 

В него бе записано, че гражданите, получили наказателни постановления за нарушения, ще могат да сключват споразумения с институциите, които ги издават и да договарят по-ниски глоби.

 

Categories:

 | 

 

 

Над 35 000 акта повече са издадени на шофьори нарушители през юли и август тази години в сравнение със същите два месеца на 2019 г.

Данните са от 1 до 24 август за общо 127 000 акта, фиша и електронни фиша, което е с 12 000 повече спрямо миналата година, отчетоха от "Пътна полиция".

Всеки уикенд през последните месеци от КАТ организират акции, за които предупреждават в медиите. И в момента тече такава – тя ще приключи на 2 септември.

Categories:

 | 

 

 

Има ли опасност германците да бъдат наказвани за твърде чести и ненужни посещения при лекаря? Имайки предвид ситуацията в страната - да!

Реалността е, че приемните отделения в германските клиники са пренаселени и лекарите са преуморени. Средно всеки германец посещава лекар повече от осем пъти в годината. Например, шведите отиват при лекаря средно по-малко от три пъти годишно.

 | 

 

 

Общо 42 358 електронни фиша връчиха полицаите на ГКПП-тата в страната от началото на юни тази година, когато започнаха проверките за неплатените им задължения.

Тяхната обща стойност, която се очаква да влезе в държавната хазна, възлиза на 5 923 337 лв., стана ясно от справка на Пътна полиция за "Монитор".

Categories:

 | 

 

 

Нарушителите да сключват споразумения с наказващия орган за по-ниски глоби. Санкции въобще да не се налагат при маловажни нарушения, а извършителите им да се разминават само с писмени предупреждения. Това предвиждат поправки в Закона за административните нарушения и наказания (ЗАНН), които Министерският съвет внесе днес в парламента.

Categories:

 | 

 

 

113 фиша за неправилно паркиране са издали служители на ОП „Общинска охрана“ заради неправилно паркиране и запречване на тротоар на ул. Стоян Михайловски“ в центъра на Пловдив. Проверката е направена внезапно в резултат на сигнали и обаждания на граждани, че тротоарът не може да се използва и трябва да се движат по пътното платно.

 

Categories:

 | 

 

 

Спасители искат санкции за летовниците, които не спазват правилата на плажа. В сряда в социалните мрежи се разпространи клип, на който се вижда как пиян румънски турист е изваден с шамари от бурното море. Случаят е от Несебър, а конфликтът избухва, след като летовникът с надуваем дюшек отказва да излезе доброволно. Това постави въпросът какви са правата на спасителите, когато плажуващите не спазват флаговата сигнализация, съобщи Нова.

Categories:

 | 

 

 

 

Общинска полиция започна масови проверки в автобусите от градския транспорт. В хода на акцията, която стартира от 23 юни униформените следят за задължителното носене на предпазни маски в превозните средства от обществения транспорт. Само в рамките на днешния ден са проверени 219 автобуса, пътуващи по линии в града.

 

Categories:

 | 

 

 

От днес гражданите ще могат да правят справка чрез Портала за административни услуги на МВР за невръчени им наказателни постановления (НП) и електронни фишове.

 

До настоящия момент те имаха възможност да правят проверка само за дължими глоби по Закона за движение по пътищата (ЗДвП) по влезли в сила фишове, електронни фишове и НП.

 

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби