глоби

 | 

 

 

На ГКПП "Кулата - Промахон" и ГКПП "Илинден - Ексохи" вече не се връчват фишове, предупреждения за глоби и не се събират невнесени глоби за нарушения по пътищата след решението на Върховния административен съд, съобщиха от МВР.

То се отнася само за тези два пункта, тъй като делото е образувано по частна жалба, която е внесена от глобен шофьор именно на тези два пункта.

 

Така на практика на останалите шест ГКПП връчване на фишовете на неизрядните шофьори остава в сила.

Categories:

 | 

 

 

Нова измамна схема с глоби за пътни нарушения в Белгия и други европейски страни е пусната в оборот.

 

"Получих въпросното известие в писмо. На плика обаче липсва клеймо, адрес на изпращача и дата. Веднага разбрах, че е вид измама, защото от месеци заради пандемията и различните изисквания за карантина не съм напускал страната", разказва пред "Труд" потърпевш мъж от Велико Търново, който заяви, че ще съобщи за случая и на полицията.

 

Categories:

 | 

 

 

Жестоки глоби ще бъдат налагани за водачи и собственици на камиони, които замърсяват пътищата.

 

Служители на ДАИ и на Столичен инспекторат тръгват на хайка и ще налагат санкции, заради непочистени гуми и ходова част или при превозване на непокрит с чергило товар.

 

Инспекторите ще дебнат за нарушители на оживени булеварди, край строителни обекти и на обходни маршрути.

 

Categories:

 | 

 

 

Гражданите вече ще могат да договарят по-ниски глоби с КАТ, НАП и други контролни институции при първо нарушение и когато не са извършили престъпление.

 

Това решиха депутатите, които по-рано днес приеха на първо четене промени в Закона за административните нарушения и наказание.

 

В него бе записано, че гражданите, получили наказателни постановления за нарушения, ще могат да сключват споразумения с институциите, които ги издават и да договарят по-ниски глоби.

 

Categories:

 | 

 

 

Над 35 000 акта повече са издадени на шофьори нарушители през юли и август тази години в сравнение със същите два месеца на 2019 г.

Данните са от 1 до 24 август за общо 127 000 акта, фиша и електронни фиша, което е с 12 000 повече спрямо миналата година, отчетоха от "Пътна полиция".

Всеки уикенд през последните месеци от КАТ организират акции, за които предупреждават в медиите. И в момента тече такава – тя ще приключи на 2 септември.

Categories:

 | 

 

 

Има ли опасност германците да бъдат наказвани за твърде чести и ненужни посещения при лекаря? Имайки предвид ситуацията в страната - да!

Реалността е, че приемните отделения в германските клиники са пренаселени и лекарите са преуморени. Средно всеки германец посещава лекар повече от осем пъти в годината. Например, шведите отиват при лекаря средно по-малко от три пъти годишно.

 | 

 

 

Общо 42 358 електронни фиша връчиха полицаите на ГКПП-тата в страната от началото на юни тази година, когато започнаха проверките за неплатените им задължения.

Тяхната обща стойност, която се очаква да влезе в държавната хазна, възлиза на 5 923 337 лв., стана ясно от справка на Пътна полиция за "Монитор".

Categories:

 | 

 

 

Нарушителите да сключват споразумения с наказващия орган за по-ниски глоби. Санкции въобще да не се налагат при маловажни нарушения, а извършителите им да се разминават само с писмени предупреждения. Това предвиждат поправки в Закона за административните нарушения и наказания (ЗАНН), които Министерският съвет внесе днес в парламента.

Categories:

 | 

 

 

113 фиша за неправилно паркиране са издали служители на ОП „Общинска охрана“ заради неправилно паркиране и запречване на тротоар на ул. Стоян Михайловски“ в центъра на Пловдив. Проверката е направена внезапно в резултат на сигнали и обаждания на граждани, че тротоарът не може да се използва и трябва да се движат по пътното платно.

 

Categories:

 | 

 

 

Спасители искат санкции за летовниците, които не спазват правилата на плажа. В сряда в социалните мрежи се разпространи клип, на който се вижда как пиян румънски турист е изваден с шамари от бурното море. Случаят е от Несебър, а конфликтът избухва, след като летовникът с надуваем дюшек отказва да излезе доброволно. Това постави въпросът какви са правата на спасителите, когато плажуващите не спазват флаговата сигнализация, съобщи Нова.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби