безработни

 | 

 

 

Бизнес за производство на стоки и/или услуги, могат да започнат и безработни хора.

Това става чрез насърчителна мярка на Агенцията по заетостта и за целта желаещите трябва да представят бизнес проект в Бюрото по труда, в което са регистрирани.

В Закона за насърчаване на заетостта е предвидена възможност те да вземат накуп цялото дължимо обезщетение за безработица, което да послужи като стартов капитал, уточняват от агенцията.

Categories:

 | 

 

 

Националният осигурителен институт (НОИ) ще изплати 4,925 млн. лева на 10 817 безработни лица. Това получава втората група от хора, които ще получат днес парите си. Този месец институтът направи две плащания за април, заради големия брой хора, които останаха без работа. 

 

Categories:

 | 

 

 

Ако си трайно безработен и не искаш да работиш 14 дни в помощ на земеделските производители или да извършваш друга общественополезна дейност, оставаш без помощи. На базата на тази идея се готвят промени в Закона за насърчаване на заетостта, твърди специализираният сайт Agrozona.

Според публикацията, идеята е подкрепена от земеделския министър Десислава Танева.

Categories:

 | 

 

 

82 409 души са се за безработните, които са се регистрирали в Бюрата по труда от 13 март до 13 април.

В началото на новата седмица се наблюдава покачване броя на новорегистрираните безработни за един ден - на 13 април по предварителни данни за един ден те са общо 4 902 души, като 3 249 от тях при регистрацията са заявили, че са освободени поради кризата с коронавируса, сочат предварителните данни на Агенцията по заетостта.

Categories:

 | 

 

 

Определиха условията за кандидатстване за кредит.

От Българската банка за развитие (ББР) обявявиха механизма, условията и реда за кредитиране на физическите лица по Програмата за гарантиране на безлихвени кредити в помощ на хора, лишени от възможността да полагат труд поради пандемията от COVID-19.

Categories:

 | 

 

 

4 групи допълнителни мерки предлагат от КНСБ.

Най-малко 366 лв. да получават безработните, целеви отпуск за гледане на дете до 14 г. и допълнителни мерки за самоосигуряващите се предлага КНСБ в борбата срещу коронакризата.

Предложенията на синдиката ще се обсъдят на тристранка в следващата седмица.

Categories:

 | 

 

 

Премиерът на Австралия Скот Морисън съобщи, че пакет от 130 милиарда долара ще бъде отпуснат за заплати на до 6 милиона граждани на страната, които са засегнати от пандемията от коронавирус, информират местни медии.

 | 

 

 

1300 души са се регистрирали като безработни само за един ден - последния работен ден миналата седмица, съобщи социалният министър Деница Сачева. Тя призна, че се очаква голям ръст на безработицата след кризата с коронавируса, но какъв ще бъде този ръст и с колко безработни ще се окаже България, това не може да се прогнозира.

Сачева призова през ефира на Би Ти Ви Стратегическият съвет на президента да подпомогне работата на правителството именно с такава прогноза и съответно със съвети какви мерки да се вземат.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби