брифинг

 | 

 

 

Аз съм човек, който винаги, когато влага парите на данъкоплатците, показва къде ги е вложил. Над 100 млн. вложихме за изборите. Демокрацията е скъпо начинание. Още повече, че ги проведохме в пандемия и пред острия поглед на наблюдатели от всички организации, които се занимават с тази дейност. Всички казват, че изборите са били честни, заяви премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг.

 

По думите му партиите са длъжни да направят стабилно правителство, затова и благодари на българите, че са ги оставили първа сила.

 | 

 

 

"Обединихме се около няколко решения. Първото от тях е, че коалицията запазва своята стабилност и в този състав ще продължи управлението на държавата до завършване на мандата.Най-сериозният въпрос, който трябва да решим, предстои в началото на селдващата седмица – обсъждането и отхвърлянето на вота на недоверие", заяви  председателят на НФСБ Валери Симеонов след Коалиционния съвет.

Categories:

 | 

 

 

Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков и министърът на вътрешните работи Младен Маринов дават брифинг в Гранитната зала в Министерския съвет.

 

Премиерът прочете писмо от НСО, а преди това припомни историята на цялата случка в парк "Росенец".

 

"Паралелно с това, се получава друго писмо, което е засекретено. Не мога да го изчета, с него се иска същото и за сушата", съобщи премиерът.

 

Categories:

 | 

 

 

Извънреден брифинг се провежда в Министерски съвет. Това се случва след като днес беше отчетен рекорден брой новозаразени за денонощие в страната - 240 души. 5 са новите жертви на болестта. Обшият прой регистрирани случаи на COVID-19 от началото на пандемията е 6342, като от тях 2917 са активни.

 

Categories:

 | 

 

 

Спират ежедневните брифинги на Националния оперативен щаб. Това обяви премиерът Бойко Борисов. Щабът ще продължи да функционира до 31 декември, а данните за заразените ще бъдат обявявани на информационния сайт.

 

"Това непрестанно включване на Щаба създава безпокойство. Вирусът не е утихнал, но ние психологически искаме да се върнем към нормалния начин на живот. Това е добре за финансите, икономиката, но и за психичното здраве на хората", добави Борисов.

Categories:

 | 

 

 

От днес брифингите на Националния оперативен щаб спират. Това са стана ясно преди минути. Актуалната информация за страната и света ще бъде представяна пред медиите под формата на съобщения от доц. Димо Димов, секретар на щаба.

"От днес информацията ще бъде представена под формата на съобщения от секретаря на щаба. Въпросите, които имате ще може да отправяте чрез ресорните пресцентрове. Мотивът за това е, че българското общество е достатъчно добре информирано за коронавируса", огласи Севдалина Арнаудова на извънредния брифинг на щаба.

Categories:

 | 

 

 

66 нови потвърдени случая на COVID-19 (коронавирус) за денонощие са регистрирани в България, 29 от които са приети в болница. Общо потвърдените случаи са 1081, 6,5% увеличение на дневна база, 841 от тях са активни. Това стана ясно от думите на генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, началник на Оперативния щаб за борба с коронавируса.

Categories:

 | 

 

 

БНТ се извини за лошия сигнал, който подаде снощи към всички телевизии от извънредното включване на Националния оперативен щаб в 23 ч, свикан по повод опасения от радиация у нас.

Обществената телевизия направи това с официално писмо. 

"Причините са технически - повреден трансмитер на една от камерите. Повредата е отстранена и са взети всички мерки в бъдеще подобен проблем да бъде избегнат", обясниха от БНТ.

Categories:

 | 

 

 

19 нови потвърдени случая на болни от коронавирус има за последното денонощие. 6 от тях са приети в болница (210 общо са в лечебно заведение), а общо болните от COVID-19 са вече 541. Увеличението на болните на дневна база е 3,6%, а 30 души от болните са медицински персонал, т.е. 5,5% от всички потвърдени случаи. 17 са лекари, 8 са медицински сестри, а 22-ма са заразени по време на работа, като 7 са от "Спешна помощ", обясни на редовния брифинг генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски.

Categories:

 | 

 

 

Националният оперативен щаб за борба с коронавируса вече ще дава брифинги само веднъж на ден. Отсега нататък те се провеждат в сградата на Министерски съвет, става ясно от съобщение от пресцентъра на кабинета.

"Националният оперативен щаб от днес започва да провежда брифингите си в сградата на Министерския съвет. Вместо на досегашните два брифинга дневно, Щабът ще информира медиите за най-актуалната информация за ситуацията с коронавируса веднъж на ден, в 17 часа в МС", пишат от МС.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби