интубация

 | 

 

 

Д-р Илияна Иванова е първият починал от COVID-19 лекар. Това съобщи във Фейсбук Доброслав Иванов от НФСБ.

"Тази вечер Сливен даде жертва на първа линия в борбата с коронавируса. В инфекциозното отделение на областната болница е починала е д-р Илияна Иванова, вечно светла да бъде паметта и! Дълбок поклон!

Categories:

 | 

 

 

 

Двама асеновградчани са контактни на санитарката с COVID-19 от пловдивската болница „Пълмед“, която беше отписана от този свят, но която вече е здрава, стана ясно от заседанието на Общинския оперативен щаб в Асеновград. Единият пациент е с травми след претърпян пътен инцидент. Изписан е за домашно лечение и същевременно е поставен под домашна карантина. На втория карантината вече е изтекла без проявена симптоматика.

Categories:

 | 

 

 

УМБАЛ „Пълмед“ изписа първото семейство с коронавирус, настанено за лечение в специализираното отделение на лечебното заведение днес.

58-годишната пациентка е приета за лечение на 9 април след установен положителен резултат за коронавирус и симптоми на задух, кашлица, загуба на обоняние и температура. На следващия ден е преведена в интензивен сектор. Там тя прекарва 15 дни, 11 дни от които е интубирана и на апаратна вентилация.

Categories:

 | 

 

 

Излекуван от COVID-19 е един пациент на „Пирогов”, който е бил интубиран в продължение на 38 дни. 

„Това е третият интубиран, който е оздравял”, обясни ген. Мутафчийски на брифинга в Министерски съвет.

Categories:

 | 

 

 

Лекар анестезиолог - Дерик Смит, работещ в болница в Ню Йорк, разказа за думите на пациент, заразен с коронавирусна инфекция, които е чул от него преди интубация.

Лекарят публикува пост във Facebook, в който говори за това как един от пациентите бил в тежко състояние и как думите му са го проболи като с нож.

Кой ще плати за това?

„Последните думи, които никога няма да забравя“, написа Смит.

 | 

 

 

Медици от пловдивската болница "Пълмед" разказаха как е протекло лечението на изписания 49-годишен военнослужещ от Карлово.

Лекарите от лечебното заведение споделят, че са много щастливи след добрата развръзка и ще продължат да работят с пълни сили.

Categories:

 | 

 

 

Статистиката показва, че 86% от пациентите на "вентилатори", които се считат за най-важният инструмент за борба с пандемията, умират. Докато здравните служители "рапортуват" за броя на апарати за белодробна вентилация като основен индикатор за готовността за борбата с епидемията, лекарите, които се срещат с коронавируса лице в лице, предпочитат да се минават без механична вентилация, доколкото е възможно.

 | 

 

 

Старши сержантът от пловдивското поделение 44 220, който постъпи в болница "Пълмед" в тежко състояние и бе интубиран заради коронавирус, вече диша сам. Все още е рано обаче за прогнози.

Военният е от Карлово. На 17 март излязъл в платен отпуск и си отишъл в родния си град. Там е имал контакт със свой познат, завърнал се от Англия, след което вдигнал висока температура и започнал да кашля. Приели го в местната болница на 23 март, а оттам го транспортирали до "Пълмед". Униформеният има и диабет, което е допълнителен неблагоприятен фактор.

Categories:

 | 

 

 

Български лекар разказа от първо лице за борбата срещу коронавируса.

"Чакането свърши. Днес се наложи да извърша първата си интубация в COVID интензивното отделение, в което работя. Битката започна“- тази изповед чрез пост във Facebook наш лекар, работещ в германска болница. Той описа кратко как един медик минава през пандемията и кое му дава кураж всеки ден отново да се впуска в борбата.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби