Здравният министър

 | 

 

 

Целта е да се намалят ресурсите, за да се използват в лечението на пациенти с коронавирус. Не са забранени онкологичните операции, както и тези по спешност. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов пред БНТ по повод ограничаването на плановите операции в ситуация на COVID.

 

Categories:

 | 

 

 

Очакват ни тежки зимни месеци – влизаме в грипния сезон и рискът здравната система да не издържи е реален. Имаме дифузно разпространение на COVID-19. Вече не говорим за огнища и ако продължаваме с неглижирането на мерките, в един момент може да се окаже късно. Това написа в социалните мрежи здравният министър проф. Костадин Ангелов.

 

 | 

 

 

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов издаде 3 заповеди във връзка с удължаването на извънредната епидемична обстановка до края на месец ноември, съобщиха от министерството на здравеопазването.

 

 

Със Заповед № РД-01-547/30.09.2020 г. за лица, пристигащи у нас от Украйна, се въвежда изискването за представяне на документ за отрицателен резултат от PCR тест. Изключенията са посочени в заповедта.

 

Categories:

 | 

 

 

Заповедите на здравния министър Кирил Ананиев, с които се въвеждат предпазните мерки срещу разпространение на коронавируса, ще бъдат записани в закон. Това предвижда сценарият, по който юристите на правителството и управляващата коалиция подготвят излизането на България от обявеното извънредно положение на 13 май.

Categories:

 | 

 

 

В понеделник в Министерския съвет ще бъде внесена подписка с искане за оставката на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и спиране на строежа на бъдещата детска болница в София.

Според недоволните строежът е прекалено стар, а нова сграда ще се построи по-бързо и по-евтино.

 | 

 

 

Всички граждани, когато се намират в закрити или на открити обществени места (в т.ч. транспортни средства за обществен превоз, търговски обекти, паркове, църкви, манастири, храмове, зали, улици, автобусни спирки и др.), са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал и др.).

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби