правила

 | 

 

 

До шест души на една маса в заведенията в Пловдив. Нощните клубове ще работят с 50% от капацитета си при намалени нива на музиката. Това стана ясно след срещата между представители на бранша и областния управител Дани Каназирева.

 

Categories:

 | 

 

 

Нарушителите да сключват споразумения с наказващия орган за по-ниски глоби. Санкции въобще да не се налагат при маловажни нарушения, а извършителите им да се разминават само с писмени предупреждения. Това предвиждат поправки в Закона за административните нарушения и наказания (ЗАНН), които Министерският съвет внесе днес в парламента.

Categories:

 | 

 

 

Спасители искат санкции за летовниците, които не спазват правилата на плажа. В сряда в социалните мрежи се разпространи клип, на който се вижда как пиян румънски турист е изваден с шамари от бурното море. Случаят е от Несебър, а конфликтът избухва, след като летовникът с надуваем дюшек отказва да излезе доброволно. Това постави въпросът какви са правата на спасителите, когато плажуващите не спазват флаговата сигнализация, съобщи Нова.

Categories:

 | 

 

 

Без съмнение ни очаква едно много различно лято. Ще има ли поне половин сезон и при какви условия ще могат да се възползват почиващите от плажовете?

Черноморските плажове това лято ще изглеждат по-различни - разстоянията между чадърите и шезлонгите ще трябва да са поне двойно по-големи от досегашните, достъпът до пясъка да става само след дезинфекция, а самите чадъри да са безплатни.

Това произтича от пакета мерки, които въвежда държавата, за да спаси туристическия сезон, очертаващ се да почне чак през юли.

Categories:

 | 

 

 

Ново футболно правило официално влиза в сила от следващия сезон. Става дума за "Дългото рамо". 

Международният борд по правилата прие доста промени, но ето най-важните:
 

1. Игра с ръка

 

За първи път в правилата влиза дефиниция за игра с ръка, за да няма спорове, защото някои съдии приемат, че става въпрос за цялата. Сега нарушението е от линията на ръкава на фланелката.

Играта с ръка при нападание също е обяснена по-детайлно.

Нарушение има при:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби