онлайн обучение

 | 

 

 

Учениците от 5-и до 12-и клас и студентите ще продължат с онлайн обучението поне до края на месеца.

 

За училищата и университетите обаче ще бъде утвърден списък с дейности, които да могат да се проведат присъствено и преди това.

Това са занимания, които не могат да се проведат ефективно в електронна среда, но в същото време не могат да бъдат отложени.

"В списъка ще бъдат включени учебни практики, изпити за оформяне на оценки, държавни изпити", обясниха от МОН пред "Монитор".

 

Categories:

 | 

 

 

30 000 деца не са включени ефективно в електронно обучение от разстояние, посочи просветният министър Красимир Вълчев по време на онлайн дискусия за проблемите с дистанционното обучение.

 

Той допълни, че броят им е намалял спрямо пролетта, когато отново всички минаха към уроци от вкъщи и 36 000 ученици не са успели да се включат в тях.

Categories:

 | 

 

 

Всички ученици от 6-и до 12-и клас в Пловдив от утре преминават на онлай обучение, съобщи областният управител Дани Каназирева. Мярката ще бъде в сила до 22 ноември.

 

В останалите 17 общини учениците ще продължат да посещават класните стаи, като на директорите се възлага да следват указанията, спуснати от Министерството на образованието. След 22 ноември училищата ще направят графици за връщане на децата присъствено.

 

Categories:

 | 

 

 

Университетът за национално и световно стопанство преминава изцяло на онлайн обучение от утре. Целта е да се предпазят студентите, преподавателите и администрацията от коронавируса. Това става ясно от заповед на ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров.

 

Categories:

 | 

 

 

Първи универститет минава на онлайн обучение. Това е Медицинският университет в Плевен, който от днес преминава към обучение в електронна среда за срок от две седмици.

 

До момента 17 студенти са с положителни PCR тестове, продължават изследванията на контактните лица.

 

Categories:

 | 

 

 

За последните 24 часа има един нов случай на коронавирус за област Пловдив. Това е жена на 20 г. от гр. Пловдив, която е на домашно лечение. Под карантина са 365 лица, а на домашно лечение – 311, съобщи областният управител и председател на ОК Щ Дани Каназирева.

 

По данни на болниците към днешна дата са хоспитализирани 113 пациенти, като от тях с потвърдена диагноза на COVID-19 са 85. 4-ма са на интензивно лечение. Броят на свободните легла за лечение на коронавирус е 115, а тези за интензивно са 32.

 

Categories:

 | 

 

 

Над 70 000 деца може да нямат достъп до образование, ако се премине към онлайн обучение. Тревожният факт коментира националният омбудсман Диана Ковачева.

Ковачева увери, че е поставила въпросите на граждани, които тя е получила, към министъра на образованието и настойчиво очаква от него отговорите. Основните въпроси са свързани с организацията на учебния процес; с опазване здравето на учениците, но и на учителите; и не на последно място с дигиталното изключване.

Categories:

 | 

 

 

Учебната година е възможно да приключи вкъщи. Този вариант не изключват от просветното министерство.

От 13 март, с влизането в сила на извънредното положение, децата си останаха вкъщи. Това ще продължи до 13 май, а не е изключено и   по-дълго, ако властите решат да го удължат.

Categories:

 | 

 

 

Разходите за доставка на домашен интернет на учениците, които по социални причини не разполагат с достъп до такъв и поради тази причина не могат да се включат в дистанционно обучение, ще бъдат финансирани от училищата.

Това реши Министерският съвет с допълнение на Наредбата за финансирането на институциите в системата на предучилищното и училищното образование.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби