кръвна плазма

 | 

 

 

Пандемията промени незаконния пазар и търговците на кръв вече продават и плазма на цени, достигащи до 5000 лева. Това разкри разследване на Нова тв.

 

Като изключително притеснително и като престъпление определи това адвокатът по медицинско право Мария Петрова.

"Преливането на кръвна плазма не е панацея. Ако лекарите не са решили, че тя е необходима за някого това би било неправилно. Това лечение не е утвърдено и се базира само на проучвания. Важно е това да се знае от хората“, смята тя.

Categories:

 | 

 

 

Пловдивски адвокат се нуждае от помощ. За това съобщи неговият колега адв. Иван Митов.

 

Той обяснява, че състоянието на Георгиев е тежко, като към момента е настанен в болница.

Ето и неговият апел:

 

"Здравейте, колеги.

Адвокат Никола Георгиев е в болница с КОВИД и е в тежко състояние. Моля, ако някой с кръвна група Б+ го е преборил и може и иска да даде кръв за извличане на кръвна плазма, да се свърже с адв. Иван Митов на тел. 0888 312 496.

 

Categories:

 | 

 

 

Черен пазар, на който можете да получите кръвната плазма на пациенти с COVID-19, беше открит в Пакистан. Цените там варират от 950 до 3,5 хиляди паунда. За това съобщи The Guardian.

 

Отбелязва се, че заразените с коронавирус са готови да платят такава цена, защото в страната смятат, че кръвта на тези, които са били лекувани от коронавирус, е чудодейно лекарство, което може да спаси пациентите с COVID-19, тъй като съдържа антитела към вируса.

 

 | 

 

 

Лекуването с кръвна плазма досега е спасило живота на хиляди хора по света, каза проф. Радостина Александрова от Института по експериментална морфология, патология и антропология с музей при БАН, съобщава БНТ.

 

Терапията съвсем не е нова за медицината и е въведена още в края на 19 век. Самото лечение с кръвна плазма, която съдържа антитела от преболедували, е много обещаващо при коронавирус.

 

Categories:

 | 

 

 

53 случая на коронавирус са регистрирани за денонощие, в болница са 25, изследвани са 1163. Това каза ген. Венцислав Мутафчийски.

 

Националният оперативен щаб дава пресконференция веднъж седмично в Министерския съвет. Това ще се случва всеки четвъртък от 08:00 ч., считано от днес. Щабът отговаря на въпроси на медиите. 

 

Categories:

 | 

 

 

В сряда (29 април) за първи път във Военномедицинска академия (ВМА) се направи набиране на плазма от доброволци с антитела и вливане на първия болен в тежко състояние с такава плазма, съобщи началникът на академията ген. Венцислав Мутафчийски по време на редовния сутрешен брифин на Националния оперативен щаб.

"Тази сутрин болният е в добро състояние, няма температура и се чувства добре", добави ръководителят на кризисния щаб за борба с коронавируса.

Categories:

 | 

 

 

Лекарите от болницата „Карло Пома“ в намиращия се източно от Милано град Мантова излекуваха за пръв път в света от Covid-19 бременна в шестия месец жена със „свръх имунизирана“ кръвна плазма.

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби