епидемиолог

 | 

 

 

Точният брой на жертвите на COVID-19 ще се знае, когато епидемията отмине, пише в заглавие белградският вестник "Новости". Какъв е броят на починалите в Сърбия досега - 749, колкото е съобщено официално, или може би три пъти повече, както показа за Белград сметката на епидемиолога д-р Предраг Кон, засега може само да се спекулира, пише вестникът.

 

Categories:

 | 

 

 

Ще бъдат толкова повече положителните резултати, колкото повече тестове се правят. Обикновено източникът на инфекция не се открива. Но епидемиологични взривове се наблюдават в трудови предприятия. Това заяви проф. Мира Кожухарова пред БНТ.

По думите ѝ вирусът е разпространен из цялото общество. "В България започна доста по-късно развитието на епидемията. Всяка една епидемия е изпитание за обществото и здравната система. 

Categories:

 | 

 

 

"Дали имаме първи или втори пик на заразата не е най-важното. Факт е, че има повече заразени. Това е свързано с по-голямата динамика на контактите между хората. От съществено значение е да се пазим от вируса и да носим маските си правилно. Те трябва да покриват цялото лице", това заяви д-р Савина Стоицова от НЦЗПБ, съобщи Нова.

 

"Наличието на антитела не означава, че те остават дълго време в организма на човек. Те не осигуряват пълна защита от повторна зараза", казва Стоицова.

 

Categories:

 | 

 

 

Коронавирусната пандемия ще трае най-вероятно 6-7 месеца след откриването на първите болни, цитира "Известия" плашещата прогноза на руския епидемиолог Александър Бутенко от ресорния федерален изследователски център, предава БТА.

Пандемиите от други две подобни инфекции - БИРС и ТОРС преди няколко години приключиха близо 6-7 месеца след регистрирането на първите случаи. Така може да стане и с днешната, при все че вирусът на Ковид-19 е доста по-заразен, казва специалистът.

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби