Стефан Данаилов

 | 

 

„О,много съжалявам, че Стефан е напуснал този свят. Как ще го изпратя ли – със „Сбогом, любов“.

Съжалявам, че прекъснахме връзката си, че не се получи между нас. Тя бе повече приятелска в последните години, но не бяхме се чували отдавна.“

С тези думи полската актриса Барбара Брилска, която вече е на 78 години, се прости с една от големите си любови – българския актьор Стефан Данаилов, научи vesti365. Мастера почина на 27 ноември след тежко боледуване.

Categories:

 | 

 

През 2014 г. Стефан Данаилов се сдобил с къща с огромен двор в пловдивското село Марково, научи presa24.

Къщата обаче тъне в мистерия, още шушукат неговите комшии от известното в цялата страна като пловдивския Бевърли Хилс. Ламбо обаче така и не успял да се пренесе в селото, каквито намерения имал. Хората от селото разказват, че проклятието го е застигнало и това е попречило на Ламбо да осъществи намеренията си.

Къщата, която купил там, била обладана от духа на предишния собственик, чиято страховита смърт хвърлила в шок и ужас цялата махала.

Categories:

 | 

 

Първи думи за смъртта на баща си Стефан Данаилов направи синът му Владимир пред "Ретро".

Въпреки че живее в САЩ с майка си Ирен Кривошиева той винаги е подържал силна връзка с баща си, и новината за смъртта му го е покрусила силно.

Той ме вдъхновяваше, ще го запомня като добър и смирен човек , казва Владимир

Categories:

 | 

 

Името на легендата на българското кино и театър Стефан Данаилов ще носят сцена, площад и зала в основната сграда на Министерството на културата. Това пише "Телеграф".

Българска музикална асоциация (БМА) е внесла в Министерството на културата предложението мултифункционалния салон "Сцена 17" в сградата да бъде посветен на Ламбо. Именно негова е инициативата на създаването на това артистично пространство в периода, в който той е бил министър на културата, преди точно 10 г. 

Categories:

 | 

 

Днес, когато в памет на незабравимия Стефан Данаилов съболезнования постоянно заливат социалните мрежи, единствената утеха за болката от раздялата с всенародния любимец са актьорските превъплъщения от филмите, в които той ще продължава да живее, пише socbg.com. Остави ни в наследство незабравими образи – и в сериозни, и в комедийни роли. И във всички тях беше еднакво убедителен, защото с лекота му се удаваше да бъде истински. И защото познаваше добре човешката душа и психологията на българина. Да си припомним някои от филмовите заглавия:

Categories:

 | 

 

Един от най-обичаните български актьори ще бъде погребан днес. Това ще се случи в тесен семеен кръг.

След като поклонението приключи тленните останки на Ламбо бяха изнесени от Народния театър "Иван Вазов", където стотици хора се стекоха, за да се простят за последно с големия актьор.

Categories:

 | 

 

Стефан Данаилов ще бъде погребан утре до любимата му Мария. Опелото на частните гробища в Бояна ще започне в 14 часа, а днешното поклонение в Народния театър ще продължи, докато отвън има хора, дошли да се сбогуват с великия актьор, съобщава "Трафик нюз".

Categories:

 | 

 

Огромна опашка се вие пред Народния театър „Иван Вазов“ в столицата, където днес можем да се сбогуваме с любимия на много поколения артист Стефан Данаилов.

Десетки известни личности, политици, артисти, музиканти и граждани изпровождат Ламбо в последния му път. Ковчегът на великия актьор обаче е затворен.

Най-отпред на нея е застанала лидерката на социалистите Корнелия Нинова, а до нея са Весела Лечева, Кристиан Вигенин и още видни членове от БСП.

Categories:

 | 

 

Днес е ден на смирение и памет. Днес се сбогуваме с легендата на българското кино и театър Стефан Данаилов. Това написаха тази сутрин от Народния театър "Иван Вазов", където в 11 започна поклонението пред кинолегендата. Актьорът почина на 27 ноември след тежко боледуване.

Площадът пред театъра, в който десетилетия игра Ламбо, се изпълни с хора много преди официално обявения час за траурната церемония. Дълга опашка от желаещи да се простят с легендата се изви пред Народния още в 10 часа.

Categories:

 | 

 

Говорителката на лидера на БСП Корнелия Нинова – – Бояна Бозаджиева, написа гневен пост във Фейсбук срещу автора и собственик на сайта „Поглед инфо” Румен Петков, който в свой коментар е нарекъл починалия преди дни актьор Стефан Данаилов „клоун”.

„Дали Петков е дал и трошица на БСП, на България, от това, което е дал Стефан Данаилов – можете сами да прецените”, гневи се Бозаджиева в мрежата.

Публикуваме пълния текст на коментара й без редакторска намеса:

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби