кръвно налягане

 | 

 

С течение на времето съдовете в човешкото тяло губят своята гъвкавост и еластичност, а по стените им се образуват атеросклеротични плаки.

Честото главоболие, високото кръвно налягане, сърдечен удар и дори инсулт могат да бъдат резултат от такова съдово замърсяване.

Има обаче много популярни рецепти за почистване на съдове, но този метод е може би най-ефективният. Хубаво е, че природата ни дава всичко необходимо за здравето!

Почистване на съдовете с чесън и лимон

Categories:

 | 

 

Хората на възраст между 30 и 40-годишна възраст трябва да наблюдават кръвното си налягане, за да защитят здравето на мозъка си в по-късен етап на живота си. Това се казва в проучване публикувано в списанието Lancet Neurology.

В изследването са участвали 500 души, родени през 1946 г. По време на проучването участниците са измервали кръвното си налягане и са преминали през няколко мозъчни сканирания, пише лупа.

Categories:

 | 

 

Показатели за кръвното налягане - това е един от най-важните критерии за общото състояние, показател за човешкото здраве, пише zdrave.to.

Mного лекари са на мнение, че именно с такава медицинска процедура като измерване на кръвното налягане си струва да започнете общо търсене на много от първопричините за някои заболявания.

В такова понятие като медицинска норма, лекарите отбелязват показатели на кръвното от 120 на 80, въпреки че, от друга страна, някои експерти не са съгласни с това твърдение.

Categories:

 | 

 

Много от пациентите с хипертония вероятно са забелязали, че при високо кръвно налягане може да помогне алкохолът. Подобно лечение обаче не трябва да го смятате за панацея за болестта, защото то е много опасно в дългосрочен план, пише zdrave.to.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби