проучване

 | 

 

 

Огромен ледник в северозападната част на Тибетското плато в Китай е дом на нечувани досега вируси, които са запечатани в него преди 15 000 години, пише New York Post.

Изследването, публикувано в bioRxiv, посочва, че учени са открили 28 непознати на човечеството вируса. Експертите се опитват да извлекат максимално много информация за тях и за това как оцеляват при различни климатични условия.

В тази връзка изследователите заявяват, че топящите се ледници заради климатичните промени по света могат да представляват огромна заплаха.

 | 

 

 

 

Повишеното ниво на електромагнитните излъчвания в Обединеното кралство с разпространяването в цялата страна на 5G покритието може да повлияе сериозно на нивата на плодовитостта при мъжете, твърдят учени. 

Разгръщането на високоскоростната мрежа, която беше лансирана във Великобритания през май 2019-та, предизвика протестите на онези, които смятат, че по-високите нива на електромагнитно излъчване (ЕМИ) в атмосферата са опасни и е необходимо да се тестват потенциалните ефекти върху здравето от 5G.

 | 

 

 

 

Ново проучване твърди, че марихуаната може и да не помага на хората, борещи се с хронична болка и подобряването на съня им.

Изследването е публикувано в списание BMJ Supportive & Palliative Care.

Друго проучване, публикувано в същото списание, твърди пък, че канабиноидите, които са активните химикали в лекарството, може да не са толкова ефективни за облекчаване на болката и дискомфорта при болни от рак.

 | 

 

Победителят в кметските избори в София ще се определи на балотаж между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова, сочи изследване на социологическата агенция „Сова Харис“, проведено по поръчка на „Труд“.

Categories:

 | 

 

Мистерията около Свитъците от Мъртво море или т.нар. Кумрански ръкописи продължава да се задълбочава. Учените, които работят с древните текстове са открили минерали върху хартията, които не могат да бъдат намерени в района около Мъртво море, пише новини.бг.

Categories:

 | 

 

овешкият мозък съдържа малко над 80 милиарда неврони, всеки от които се съединява с други клетки, за да създаде трилиони връзки, наречени синапси. Синапс, в по-тесен смисъл, „синаптична връзка“, обозначава наличието на специфичен контакт между мембраните на две клетки, от които поне едната е нервна (неврон). Чрез този контакт се предава нервно възбуждане (нервен импулс) от неврона — на другата клетка, която може също да е неврон, или ефекторна клетка, например мускулно влакно, пише megavselena.

Categories:

 | 

 

Лятото е сезонът на дините и това е един от най-консумираните плодове по време на жегите.

loading...

Оказва се обаче, че някои дини на пазара могат да бъдат изключително опасни за здравето. 

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби