свине

 | 

 

Африканска чума по свинете в голям комплекс край Видин - започнало е евтаназирането на близо 4000 животни. Обектът в село Новоселци е на по-малко от 3 километра от видинския квартал „Нов път”. Там през юли в лично стопанство беше установен и първият случай на заболяването в областта, пише frognews.bg.

Categories:

 | 

 

Европейският съюз и Съединените американски щати скоро ще подпишат споразумение, в което се прави преглед на функционирането на съществуваща търговска спогодба, гарантираща автономна тарифна квота за внос на висококачествено говеждо месо в ЕС. Това ще представлява решение на дългогодишен спор в Световната търговска организация (СТО) по въпроса. Това обявиха от Съвета на ЕС, пише лупа.

Categories:

 | 

 

Извънредно положение във връзка с болестта Африканска чума по свинете се очаква да бъде обявено от 5 август в Област Стара Загора, пише новини.бг.

Това каза за БТВ директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Дамян Миков.

От понеделник служителите на дирекцията започват проверки в частните стопанства тип „заден двор”.

Categories:

 | 

 

Стопани от Сливенско и Ямболско блокираха пътя Сливен-Ямбол до село Крушаре с настояване държавата да не погубва поминъка им, като избива свинете, отглеждани в лични стопанства.

Въпреки че нямат разрешение за протест и блокада на пътя, полиция отклонява движението, но не се намесва, за да изгони протестиращите от пешеходните пътеки.

Хората се заканват, че това няма да бъде последният им протест, а ще продължат да бранят животните си по всякакъв начин.

Categories:

 | 

 

Във връзка с африканската чума по свинете съм издал разпореждане по пътните артерии да се следи за нерегламентиран превоз на животни.

Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред журналисти в Народното събрание във връзка с африканската чума по свинете, цитиран от „Фокус“.  

Categories:

 | 

 

Определени са терени за загробване на заразените животни, съобщават от Областна администрация- Силистра, след проведено заседание на Епизоотичната комисия във връзка с констатирания случай на африканска чума по свинете в индустриален свинекомплекс в с. Попина, община Ситово. Вчера от Националната референтна лаборатория обявиха, че пробите са положителни.В засегнатия свинекомплекс се отглеждат 17 000 животни. Това е четвъртият случай на потвърдено огнище със заболяването АЧС в индустриална ферма и първи за областта, пише лупа.

Categories:

 | 

 

Заразата с африканската чума по свинете е умишлена и най-вероятно е вкарана във фермите чрез заразени вносни фуражи и хранителни добавки от Западна Европа. Скандалното мнение е на експерти в сферата на сигурността, запознати в детайли с аналитична информация от сектора.

Методът е използван както за активните мероприятия към фермите в България, така и в съседна Румъния, коментират те, като шокиращата информация е цитирана от изданието „Агроклуб“. 

Categories:

 | 

 

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира две нови огнища на африканска чума по свинете в лични стопанства в град Искър, община Искър, област Плевен и в село Климентово, община Полски Тръмбеш, област Велико Търново, и в двете са отглеждани по близо 30 прасета, пише новини.бг.

Това съобщиха от пресцентъра на БАБХ.

Categories:

 | 

 

Във връзка с напрежението, възникнало заради снимките на пожарникарска пяна в свинекомплекса в Николово, от Българската агенция за безопасност на храните обявиха, че животните се умъртвяват по хуманен начин.

Умъртвяването на свинете се извършва при спазване изискванията на Регламент 1099/2009 за защита на животните по време на умъртвяване. Според документа евтаназията на животното трябва да бъде възможно най-бърза, за да не се удължава периодът на страдание, пише лупа.

Categories:

 | 

 

16 огнища на Африканска чума при домашните свине са регистрирани от началото на годината, съобщават от Българската агенция по безопасност на храните.

11 от тях са в област Плевен, по 1 – в Бургаска, Врачанска, Варненска и Търговищка област и 2 – в област Русе.

Засегнатите животновъдни обекти са основно от тип „лично стопанство“, които не са регистрирани в БАБХ, както и една фамилна свинеферма, пише newsbg24.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби